2013 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Culinaria on Tour - gurmė noktiurnai Sablone

www.culinariasquare.com
2009 m. Michelin'ų ir Gault&Millau žvaigždžių dulkėmis rankas susitepę Belgijos šefai pirmą kartą žengė iš savo virtuvių į palapines. Iš jų matymo bei ragavimo malonumą dovanojo gastronomijai neabejingiems miestelėnams bei miesto svečiams. Taip ėmė ir gimė nuostabus, mano manymu, projektas Culinaria, kuriam komplimentų nešykštėjo nei spauda nei tinklaraščiai. Kiekvienais metais šventė paįvairinama netikėtumais ir naujovėmis: atviromis (laikinomis) šefų virtuvėmis, meistriškumo pamokomis, susitikimais su Belgijos gastronomijos žvaigždėmis, kuriems (ir susitikimams, ir žvaigždėms - pažvelkit į žemiau esančias jų nuotraukas - Damien Bouchéry, Nicolas Scheidt, kuris šiuo metu dar šiek tiek dailesnis) beveik neįmanoma atsispirti ir pan. Trumpai tariant, gėrių gėris.

Ir šitas gėris šiais metais išlindo į gatvę slapyvardžiu "Culinaria on Tour". Taip visai paprastai tie patys žvaigždėti šefai ruoš gatvės stiliaus užkandžius Briuselio senamiestyje, Sablono aikštėje, paskutinį lapkričio savaitgalį (11.28-12.01). Ir ne šiaip užkandžius, o siurrealistiškus užkandžius, nes tokią temą sugalvojo organizatoriai. Man jau dabar baisiai smalsu.

Šventės dienomis Sablone šeimininkaus 16 žvaigždėtų Belgijos šefų štai tokia eile (meniu galite pasitikrinti čia):

Julien Burlat ir Mario Elias

Sang Hoon Degeimbre ir Pascal Devalkeneer
 Lakpričio 28 d., ketvirtadienį (19:00-23:00)
Julien Burlat iš Le Dôme
Mario Elias iš Le Cor de Chasse
Pascal Devalkeneer iš Le Chalet de la Fôret
Sang Hoon Degeimbre iš L'Air du Temps


Benoit ir Bernard Dewitte ir Yves Mattagne

Dario Puglia ir Axel Colonna

Lakpričio 29 d., penktadienį (19:00-23:00)
Axel Colonna iš Centpourcent
Benoit ir Bernard Dewitte iš Benoit&Bernard Dewitte
Dario Puglia iš Gigi il Bullo
Yves Mattagne iš Sea Grill


Nicolas Scheidt ir Bart De Pooter
Giovanni Bruno ir Stefan Jacobs

Lapkričio 30 d., šeštadienį (12:00-23:00)
Bart De Pooter iš Pastorale
Stefan Jacobs iš Va doux vent
Nicolas Scheidt iš La Buvette
Giovanni Bruno iš Senzanome


Damien Bouchéry ir Clément Petitjean

Vincent ir Laurent Folmer ir Laury Zioui

Gruodžio 1 d., sekmadienį (12:00-23:00)
Vincent ir Laurent Folmer iš Couvert Couvert
Damien Bouchéry iš Bouchéry
Clément Petitjean iš La Grappe d'Or
Laury Zioui iš l'Eveil des Sens 

Taip pat visos šventės metu kulinarijos studija [Mmmmh!] organizuoja specialius šventinius užsiėmimus vaikams (šeimoms) su šefais Carlo De Pascale ir Sergio Moschini. Užsiėmimų metu bus mokoma kepti tradicinius šventinius spéculoos'us (tokie labai populiarūs belgiški prieskoniniai sausainiai) ir keksiukus.

Įėjimas į kulinarinį miestelį nemokamas, šefų užkandžiai - po 8 Eur.

P.S. Visi šefų portretai pasiskolinti iš internetinių lobynų: www.culinariasquaire.com, www.tomate-cerise.be, www.dinnerinthesky.be, www.tuxboard.com, www.mastercooks.be, www.nieuwsblad.be, www.gourmantissimes.com, www.hcdpierre.com, www.florioanthony.be

2 komentarai:

  1. Man atrodo, bus grūstis prie tų šefų, bet mes tavimi, Rūta, tikime, ir lauksime visokokių - foto ir skonio - reportažų. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi panašiai manau (dėl grūsties), bet tikiuosi, kad alkana neliksiu :)

      Panaikinti