2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Suvenyrai iš ART Brussels


















Atlikom piligriminę kelionę į šiuolaikinio meno mugę ART Brussels. Pamatėm dvi dideles sales meno ir jo kainą. Apie pastarąją jau parašė Nerijus, tad aš, apsimesdama paprastu meno mylėtoju, apsiribosiu išvardindama kelis dalykus, kurie man patiko:

1. kūrybinis kampelis vaikams;
2. tankus mobilių kavinių tinklas;
3. meninės išdaigos ir šmaikštybės, be kurių šiaip ar taip tokia mugė nebūtų apsėjusi.

















Negaliu vertinti, ar tai vykusi mugė, nes palyginimui pavyzdį turėčiau tik Vilniaus meno mugę. O pastarąją, būkim patriotai, bet mąstykim blaiviai, briuselėniškoji tikrai lenkia. Lenkia apimtimi (mugė, renginiai miesto galerijose, skulptūros paroda parke, parčiai, diskusijos, specializuotos ekskursijos, susitikimai, etc.), lenkia elementariu komfortu (pasiekiamumas, maitinimas, poilsio zonos, vaikų užimtumas - na, čia buitis) ir viena kita esmine turinio "smulkmena": dalyvių skaičiumi bei eksponuojamų kūrinių kokybei bei kiekybe. Na, bet galbūt 29-as kartas Vilniaus mugei taip pat bus ne ką blogesnis, o gal, tikėkimės, kad net ir geresnis (jei mūsų mugė tiek išgyvens).

Smagu buvo mugės žurnalo ketvirtame, berods, puslapyje atrasti netrumpą Vilniaus galerijos "Tulips&Roses" prisistatymo straipsnį, bet pačios galerijos stendas didelio įspūdžio nepaliko. Sutinku, jis konceptualus ir kuratorių dėka buvo pastebėtas mugės žurnalo, bet... kai stendo darbuotojas užėjus į stendą atsuką nugarą, o ant jam ant kaktos parašyta, kad jis yra pavargęs ir jam nusibodo stoviniuoti čia visą amatiorų sekmadienį... Ai, dzin. Tik, kad buvo noras užkalbinti, bet kad jis ėmė ir išgaravo užėjus į stendą. Gal čia mano bėda, o ne galerijos koncepcijos ir politikos. Vienaip ar kitaip - sėkmės jiems.

Tulips&Roses stendas


















Žioplių buvo daug. Vieni kraipė galvas žiūrėdami į silikoninius papukus, kiti į kainas, treti - rinko atvirutes ir lankstinukus, o dar vieni (mes irgi) lindo į fotomatus ir namo nešėsi alaus butelius su fotoetiketėmis. Apie viską pagalvota :)

Verta apsilankyti šioje mugėje, už nedidelę kainą susipažinti su kuratorių "stumdomų" ar natūraliai talentingų menininkų kūriniais. Peržvelgti aktualias galeristų veiklos tendencijas, atspėti jos kryptis ir suformuotus (susiformavusius) kolekcininkų pomėgius. Galų gale, ten galima pasisemti įkvėpimo. O tai gi, taip pat svarbu. Manau, kad net nerealizuotas kūrybinių minčių antplūdis verčia kitaip pažvelgti į savo paprastąją vulgaris aplinką, naujai perdėlioti sofos pagalvėles, iškepti trikampį duonos kepalėlį ar nusipirkus dažų vieną svetainės sieną išpaišyti kankorėžiais ir išdidintais agavos fragmentais.

Paskutinę mugės dieną žioplių netruko





















Kryžių kalnas

Du vyrukai tyrinėja Kryžių kalno foto

Užpakalaičiai (yra toks lietuviškas, kiek grubokas posakis "šneki, tai kaip lazdon perdi"...)

Kaspinuotis
























A. Strazdelis

Avis laikraštagalvė



Du maži alaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą