2011 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

Turgus Châtelain aikštėje


















Vakar drauge su Erika apsilankėm Châtelain aikštėje vykstančiame turguje. Puikus! Nedidelis, bet įvairus. Galima nusipirkti esminių maisto produktų, saldumynų, skrybėlių ir kojinių. Žinoma, jis negali lygiuotis ar net lenktyniauti su Marché des abbatoirs (Clemenceau) nei kainomis, nei dydžiu, bet ne tam šis bobo turgus skirtas. Čia renkamasi ne tam, kad sutaupyti, o tam, kad išleisti. Marché de Place du Châtelain  - puiki vieta neįpareigojančiai vakarienei trečiadienį po darbų. Mat čia visu pajėgumu veikia tailandiečių, marokiečių, japonų ir dar kelios tautinės užkandinės. Mmmmm.... O kvapai kvapai! Ne tai, kad nosį kutena, bet tiesiog užneria kilpą ant kaklo ir atveda prie pat prekystalio. Maistas gaminamas čia pat ir atrodo, kad iš šviežių produktų.

Mano ėdrią sielą nudžiugino pagaliau pasitaikiusi proga sukirsti porciją sušių. Nepigiai (už keturis ritinėlius su lašiša ir šešis ne-ritinėlius su krevetėm suplojau 10 eurų), bet baisiai skaniai. Atrodo, kad sušių nevalgiau nuo akmens amžiaus. Nerijus sukirto porciją kuskuso su jautiena, kas jam atsiėjo irgi 10 eurų, o Erika pasičiupo bliūdą japoniškų kepintų makaronų su vištiena ir kitais linksmais priedais už... už 5 eurus. Na, žinoma, šiek tiek gėrimų ir vakarienės sąmata padidėjo. O kuskusiniai marokėnai neturėjo grąžos, tai padarė kokių 2 eurų nuolaidą su sąlyga, kad ateisim kitą kartą. Na, gal ir ateisim, bus matyt :)

Puikusis turgus Châtelain aikštėje įsikuria kiekvieną trečiadienį ir veikia nuo pirmos iki pusės aštuonių. Žinoma, aplinkiniai barai taip pat apsėsti ir apstoti žmonių. Kiti sėdi tiesiai ant žolės. Ir visi baisiai patenkinti šlamščia savo sumedžiotus skanėstus. Kita vertus, šitas žaidimas turgumi (ar žaidimas "einu vakare į turgų"), toks įmantrus bobo stiliaus miestinėjimas.




Labai gražus sijonas, ar ne?
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą