2011 m. gegužės 17 d., antradienis

Belgijos ir Liuksemburgo lietuvių sporto žaidynės BELUX 2011


















Šį savaitgalį džiaugsmingai prašurmuliavo Belgijos ir Liuksemburgo lietuvių sporto žaidynės. Šeštą kartą vykusioje sporto šventėje mudu dalyvavom pirmąkart. Nerijus iš visos dūšios pliekė futbolą, o mes su Erika sirguliavom. Kažkaip neradom kur galėtumėme prisijungti - viskas taip rimtai vyko, kad be treniruočių nelabai drąsu ir varžytis. Reiks, matyt, pradėt tenisą ar kokį badmintoną mušti.

Lietuvaičiai varžėsi keliose sporto šakose - vyko gatvės krepšinio, mažojo futbolo, lauko ir stalo teniso, badmintono, plaukimo (!), fechtavimosi  ir kėglių mušimo varžybos bei estafetės. Kaip sako organizatoriai, NATO sporto komplekse vykusiose žaidynėse dalyvavo apie 450 Belgijoje ir Liuksemburge gyvenančių lietuvių.

Organizatoriai puikiai pasidarbavo - nejuokas surikuoti dviejų dienų beveik profesionalią spartakiadą. Trys jiems valio. Tačiau man pritrūko mažiau profesionalių rungčių (na, kokių šaškių). Ir tokios Briuselyje populiarios sporto šakos, kaip bėgimas. Galbūt pusmaratonio idėja nebūtų jau tokia bloga?






























 































Išsamų Žaidynių reportažą, daugiau žaidynių nuotraukų ir pažįstamų veidų rasite Belgijos lietuvių bendruomenės puslapyje. O čia turėtumėte rasti visus didžiai nusipelniusius sportininkus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą