2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Skaniausios bulvytės pasaulyje



















Belgiškos bulvytės yra skaniausios pasaulyje. Didelės, geltonos ir traškios. Karštuose riebaluose jos verdamos du kartus - pirmą kartą apskrudinamos, o antrą kartą - baigiamos virti. Tad tinkamai paruoštos bulvytės - superinis užkandis - traški luobelė ir minkštas viduriukas. Bėda tik ta, kad porcijos, net ir mažos, išties yra didelės ir dasikasus iki paketo vidurio randi jau gerokai pravėsusias ir kietokas bulves.

Belgiškos bulvytės pačios skaniausios pasaulyje, todėl visi korėjiečiai, japonai, kinai, vokiečiai, lietuviai (pvz., Jurga su Nerijum), latviai, ispanai, skandinavai ir kiti ugrofinai, prisiskaitę kelionių vadovų, stovi eilėse po pusvalandį ir ilgiau prie kioskelio "Maison Antoine" Jourdan'o aikštėje (nes čia bulvytės pačios pačiausios) ir laukia savo porcijos. O po to nusėda aplinkinių alinių staliukus ir graužia bulvytes.

Belgiškos bulvytės pačios skaniausios pasaulyje, o pačiausias ruošia minėtame kioskelyje "Maison Antoine". Trečios kartos bulvininkų valdomą kepyklą (nežinau kaip kitaip pavadinti) 1948 m. įsteigė Antoine'as Desmet'as su žmona (ir vėl žmona X). Kioskelis kelis kartus keliavo iš vienos vietos į kitą, kol išganingai pasiekė Jourdan'o aikštę.

Atviras išalkusiems kasdien nuo pusės dvylikos iki pirmos (o penktadienį-šeštadienį - iki antros) valandos nakties. Tačiau, jei nenorite ilgai mindžiukuoti eilėje, geriau šių bulvyčių atvykite tada, kai kiti dar dirba. Tradiciškai belgai buvytes valgo su kalnu majonezo. Išbandėm dar kelis, bet labiausiai man patiko ... pomidorų padažas.

Adresas - 1 place Jourdan.


4 komentarai:

  1. Geriausiai tai tavo brolis žiūrisi foto, toks aaaaaaammmm :D Ir dar pataisymas būtų toksai: siūlyčiau bulvytes imt atskirai nuo padažo, bet padažus būtinai imt irgi. Tokiu atveju išvengiama išsitepliojimo iki alkunių ir iki ausų ;) Ir beje, gal nežinojai, bet skaniausias padažas ten toks kinietiškas (ar kažkoks panašus, skaidrus raudonas, aštrus labai, nu bet jau toooks skanus... ), bet kadangi jis visgi labai aštrus, tai reikia pirkti kokį nors vieną neaštrų "garui" nuimt, ir taip pamaišant didelė porcija bulvyčių dingsta nepastebimai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū! Net užsimaniau tų bulvyčių su Tavo aprašytais padažais. Norėčiau jų jau dabar, iš pačio ryto. Tik reikės dar kartą pastudijuoti jų padažų sąrašą, kad pasiimti būten tai, ko noriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kadangi mes ką tik iš ten, galiu pridurti, kad skanūs braziliškas ir provansalio padažai. Tik nežinau, kuris yra kuris :) Vienas buvo toks skysto medaus konsistencijos, rūgštokas (spėjam, kad tai braziliškas), o kitas su majonezu, kariu ir kažkuom saldaus... mmmm. Šitas superinis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tas "superinis" - braziliškas. Provansalio - su paprikom :/

    AtsakytiPanaikinti