2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

(Un)Accessible art fair - subjektyvi nuomonė























Sąžiningai sakau - nusivyliau šia muge. Eidama tikėjausi pamatyti kažką tokio kaip VDA studentų darbų ekspoziciją plius keletą "suaugusių" menininkų, pristatančių savo kūrinius. Ypač viliojančiai atrodė ir pažadas, kad rasiu meno nuo 50 iki 5 000 eurų. Kad iki 5 000 buvo - tai tikrai galiu paliudyti, bet nemačiau nei vieno, prie kurio būtų kabėjęs lipdukas "50 Eur". Na, bet čia tik tikrovės neatitinkanti reklama. Kam nepasitaiko? Net ir Ryanair'ui, ir Omnitel'iui, ir kitiems paslaugų banginiams taip būna, tai kuo čia išskirtinė kokia tai mugė?

Tai vienas. O antras dalykas, kuris nuvylė - tas, kad šioje mugėjė pristatomi labai mėgėjiško lygio kūriniai. Jei neįperki kvadratinio metro su ašuoniom tulpėm, tuomet gali pirkti penkioliką kvadratinių centimetrų su viena tulpe. Arba galima įsigyti vieną didelį raudoną kvadratą vietoj vieno iš keturių mažesnių, bet tokių pačių raudonų. Na, arba fotošopu įstrižai patemptą vyšnių žiedų foto..? Man asmeniškai, daug stipresni pasirodė keli skulptorių darbai, bet, kad kažkas būtų pribloškęs atlikimo technika, itin originalia maniera ar stipriu idėjiniu pagrindu - nea, tikrai ne.

Tad, aš šią mugę apibūdinčiau, kaip (per)brangią megėjiško meno mugę. Privalumas tas, kad galima apžiūrėti prabangų Conrad viešbutį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą