2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

"Moeder Lambic (Chez)" - geriausia vieta ragauti belgišką alų


















Saint-Gilles rotušės kaiminystėje, 68 rue de Savoie, įsikūręs superinis alaus baras "Moeder Lambic". Jo alaus meniu labiau primena nedidelio miestelio telefonų knygą - 250 belgiško alaus rūšių, gaminamų mažųjų alaus bravorų. Pasirinkimas išties stulbinantis, o čia pilstomas Cantillon bravoro gueuze'as visai kitokio skonio nei siūlomas Vossem'ų "A la Mort Subite", sakyčiau, kad gal net geriamas. "Moeder Lambic", be visa ko, dar pilsto ir garsųjį "Delirium Tremens" alų. Plačiau ragautų ir neragautų rūšių čia neaprašynėsių - man tai aukštasis pilotažas, o ir patys nueisit paragauti. Bet ką noriu pasakyti - šioje alinėje siūlomas Cantillon kriek'as išties gamintas su vyšniom ir nė iš tolo neprimena sirupais saldintų (ne)alų. Net priešingai, jis neturi jokio saldumo, o liežuvį maloniai gnybteli pažįstama vyšnių rūgštelė.

Nors baras neturi tokios šlovingos istorijos kaip "Mort Subite", vis tiek siūlyčiau (ir) čia atvesti belgišku alumi besidominčius svečius. "Moeder Lambic" dirba kasdien nuo 16 iki pat 3 valandos nakties.





















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą