2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Kaip Briuselyje skalbti, jei neturi skalbimo mašinos

Galima skalbi rankomis kriauklėj arba eiti į skalbyklą. Ir tatai yra populiarus, lengvai prieinamas ir nebrangus malonumas, mat kiekviename kvartale, išdėstytos savotišku socialiniu ritmu, yra bent kelios tokios savitarnos skalbyklos. Skalbimo kainos (už kokius 7 kg) svyruoja nuo 2 iki šiek tiek daugiau kaip 3 eurų. Skalbimo vertė priklauso nuo skalbyklų tinklo.

Procedūra gana paprasta. Įeinat į skalbyklą, susirandat automatą ir metat reikiamą kiekį monetų už skalbimo žetoną. Jei norėsite skalbinius parsinešti sausus - dar įspraudžiat automatui papildomų monetų ir gaunat dar vieną žetoną. Tada susirandat Jums patinkančią skalbimo mašiną, dedat savo skalbinius, įberiant atsinešto skalbiklio, įkišat žetoną, uždarot dureles ir spaudžiat mygtuką. Valandą esat laisvi - maždaug tiek laiko skalbia tos profesionalios skalbyklės. Taigi, už valandos grįžtat, skalbinius perdedat į džiovyklę, metat antrą žetoną ir už penkiolikos minučių keliaujat namo susidėti drapanų ir rankšluoščių į spintą.

Skalbyklų privalumas (ir egzotika) ta, kad čia galite susipažinti su rajono kaimynais. Mes savo skalbykloj (lankėmės ten iki tol, kol landlordienė nenupirko skalbiankės) susitikom šeimą iš Uzbekistano. Tai galva dar pasteiravo, ar mes turim vaikų, mat jųjų vaikai auga neturėdami su kuo pasikalbėti rusiškai. Neaiškinom, kad Lietuvoj mes šnekam lietuviškai ;) Skalbykloj galima dirbti kompiuteriu arba skaityti knygas (ir tai man visada primena mūsų bičiulį Artūrą, kuris, mums viešint Berlyne, skaityti ėjo į skalbyklą). O galima tiesiog atsistoti prie durų ir rūkyti. Galima ir ne.


Marškinius galima parsinešti ir taip :)

Džiovyklės instrukcija
















Pramoninis lygintuvas

1 komentaras:

  1. Pasirodo net neturint skalbimo mašinos rūbus išsiskalbti visai paprasta. O skalbyklos su žetonais yra super. Pačiai kurį laiką teko naudotis tokiomis skalbyklėmis, likau patenkinta. :)

    AtsakytiPanaikinti