2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Bobiškas turgus place Flagey

Prieš dešimt metų atnaujintoje Eugène Flagey aikštėje savaitgaliais vyksta turgūs. Bobiški tokie. Na, ne todėl, kad ten susirinkusios bobulencijos pardavinėtų ryšelius krapų, rudenines avietes ir pačių surinktus rudeninius baravykėlius. O todėl, kad šitas turgus, kaip ir vakarinis, vykstantis Châtelaine aikštėje, turi stiprią bobo aurą. Tai tikrai nėra blogas daiktas. Priešingai - labai smagus ir dailus reikalas, kur madingai renkamasi save parodyti, stačią silkę ar kokią austrę praryti ir buroką nusipirkti.





Man Flagey aikštės turgus daug labiau patinka už trečiadieniais rengiamą Châtelaine. Tai tik visiškai subjektyvūs jausmai šiam turgeliui, nepagrįsti nei kokiu nors išskaičiuotu kainų, nei parduodamų produktų įvairovės lyginimu. Pastaroji - tikrai didelė (turint mintyje turgaus mažumą), kaip ir kainos, kurios negalėtų konkuruoti su skelbiamomis Midi ar Marché des abbatoirs (Clemenceau) turguose (na, bet čia ir eini ne tam, kad sutaupytum, bet tam, kad išleistum). Kaip bebūtų, Flagey turgaus naudai reikia pasakyti, kad čia atrieda kavos pardavėjai, mėsos, pieno ir duonos gaminių pardavėjai, vynininkai, medaus kopinėtojai ir pyragų kepėjai. Į šį bobišką turgelį reikia atkakti tada, kai norisi kažko skanaus, vietinio arba egzotiško ir šviežio. Arba kai iš pačio ryto patraukia ant austrės ir šampano.










13 komentarų:

  1. Nugis, koks puikus turgelis :) Norėčiau su savo pintine per jį prasinešti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. grazios nuotraukos, nepagrazintas turgelis, brangus baravykai, kvapnios vistos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent, tikras ir pakankamai gražus ...kai saulė šviečia :)

      Panaikinti
  3. Vienas megstamiausiu... Ir ne tik del to, kad ranka pasiekiamas :))
    Antras eileje - St.Gilles'io turgus. Salia yra puikiu kavinaisiu pusryteliams ir siaip atmosfera tokia jaukiai atostogine ten :)
    Ar bandei kada?

    Jei ne, mielai pakviesciau aplankyt drauge ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jazzille, prisipažinsiu, kad St. Gilles turguje nesu buvusi, bet mielai kada apsilankyčiau :) Reikėtų pasiderinti :)

      Panaikinti
  4. O aš sekmadieniais lankausi Place Jourdan (na toje, kur yra garsiųjų bulvyčių kioskelis) turgelyje. Smagus užsiėmimas - visi neskuba, renkasi, ragauja, perka, austres su vynu degustuoja, savo šunelius vedžioja... Jeigu kam arti - kviečiu užsukti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anksčiau ir mes kartais apsilankydavom Jourdan'o aikštės turguje - mums kaip ir tas pats atstumas - ar nusileisti į Jourdan'ą ar į Flagey'jų. Bet dabar tai dažniausiai susikaupiam iki Clemenceau :)

      O Jourdan'e labai skanias vištas kepa :)

      Panaikinti
  5. labai smagūs tokie turgeliai, tik jau senokai bebuvau tokiam ;) gal mečiau galima sakyt tada, kai už kg obuolių 8 eur palikau :DDD...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atrodo labai simpatiškai. Na bet juk kartais reikia save palepinti prabanga... ;)

    AtsakytiPanaikinti