2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Cikorijos - kaip jas skaniai suvalgyti



















Be to, kad belgiškose parduotuvėse bandome atrasti mums pažįstamus produktus, po truputį savo gomurį pratinam ir prie belgiškų delikatesų. Pavyzdžiui, cikorija. Na, ir ką aš galiu apie ją pasakyti? Tikriausiai, kad tik tai, kad dar neteko ragauti tokios puikios daržovės. Būtų mano valia, tai aš ją pavadinčiau aksomine sultene. Išties, kažkas tokio.

Galbūt kepta cikorija ir nebus mano mylimiausia, bet cikorijos salotos su mėlynu pelėsiniu sūriu.... mmm, jau tapo pavasario favoritu. Šiek tiek pamodifikavau BBC Good food publikuotą John Torode receptą ir gavosi tai, ką matote nuotraukoje.

Tagi, maniškis cikorijų salotų variantas (2 žmonėms):

2 vidutinio dydžio cikorijas nuplauti ir nupjauti apatines dalis. Išdėlioti lapelius lėkštėje, dubenėlyje, taurėje ar ten, kur patinka. O padažą, kuriuo užpilami arba į kurį dažomi lapeliai, sumaišyti iš 75 ml grietinėlės, pusės citrinos sulčių, poros šaukštų vynuogių acto, 4 šaukštų grietinės ir kokių 100 g sutrupinto mėlyno pelėsinio sūrio. Salotas galima papuošti/paskaninti tokio paties sūrio ir skrudintos baltos duonos kubeliais.

Jau tįsta seilė. Žinau, kas ryt bus pavakariams...


P.S. nors man skanu ir smulkintos cikorijos su šiek tiek citrinos sulčių ir keliomis baltųjų pipirų dulkėmis. O kaip Jūs ruošiat cikoriją?

5 komentarai:

  1. Chicon'ai yra nuodas! Bet is ju gaminamas vienas is tradiciniu belgisku patiekalu - Chicon au gratin : http://boucherie5962.org/article.php3?id_article=117

    Belgai labai megsta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tu čia taip žiauriai apie tas cikorijas. Turi mintyje, kad prie jų priprantama? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. gal ir nuodas, bet tikrai geras. turiu galvoj zalias cikorkas, ne keptas. o gal cia padazas svarbiausias? zodziu, sitas patiekaliuks liuks.

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu uz informacija:)o as vis galvojau kaip lietuviskai situs shikonus pavadinti ir niekaip nesuprasdavau ka as cia valgau:))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Malonu būti naudinga :)

    Tiesa, tas keptas su kumpiu cikorijas, tai aš viena suvalgiau. Nerijus pakapnojo ir sakė, kad na jau ne :) Bet šiaip, kai karštos ir ką tik iš orkaitės - tai nieko visai.

    AtsakytiPanaikinti