2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Café Belga



Šalia Flagey aikštės yra įsikūrusi le plus bon kavinė vardu Café Belga. Iki jos mums viso labo dešimt minučių pėsčiomis, tad kartas nuo karto nuslenkam ten pasiurbti vakarinio gėrimėlio.

Puiki amosfera. Gal kiek primena vilnietišką ŠMC'ą. Gyvenimas verda ir viduje, ir linksmai šukalioja lauko terasoje. Svarbus punktas, kad Café Belga būna daug džiazo, regio, d&b, klasikos, r&b, prancūziškų šansonų ir kitos geros muzikytės tirli pirli. O šiandien ir mes dar spėjom nugriebti kelis sekmadieninio džiazo gabaliukus, mat pasirodo, kad sekmadieniais čia visada nuo penktos duoda ne tik išgerti, bet ir džiazo.

Gėrimai nėra patys pigiausi, bet galima sau leisti. Virtuvė dirba iki ketvirtos. O kas nuostabiausia, pati Café Belga dirba nuo aštuntos ryto iki antros ryto ;) darbo dienomis ir iki trečios penktadieniais-šeštadieniais.

Bet, svarbiausia, ką norėjau parašyti, kad šio vakaro cuba libre man priminė vieną mūsų geros bičiulės Renatos gimtadienį (nors tikriausiai tada buvom vaišinami caipirinha). Ir ta proga mes ją ir Rytį gražiai apkalbėjom ir pasvarstėm, kaip būtų puiku su jais pasiausti Briuselio kavinėse.




2 komentarai:

  1. Aš tai iš kitos varpinės. Cafe Belga tinka su mažais vaikais, nes yra erdvi, yra jiems kur palakstyti ir niekas kreivai nežiūri :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Apie tai nepaglvojau ;)

    Kas man dar patinka ir labai vilioja čia išbandyti - tai mažasis pusryčių meniu - karštas gėrimas, sultys ir Vienos ragelis arba dvi bandelės pasirinktinai - 4,50 Eur.

    AtsakytiPanaikinti