2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Išvažiuojam į Briuselį arba drąsiau, Drambly
















Atrodo, kad šį kartą tai jau tikrai išvažiuojam. Ilgai ruošiamės išvažiuoti, vis kalbėdavom, ar tai būtų gerai ir kaip tai būtų gerai. O dabar - jau viskas ant nosies. Po Naujųjų mes jau turime būti ten. Briuselyje. Brussels. Bruxelles-Ville. Ville de Bruxelles. Stad Brussel.

Ne taip jau ir drąsu. Kyla begalės klausimų. Kaip nukakti - važiuoti mašina ar skristi? Tuomet, kada grįžti į Lietuvą parsivaryti mašinos? Ar yra kokie mokesčiai Lietuvoje registruotai mašinai? Kaip rasti, išsirinkti ir išsinuomoti butą. Kas tie bendri mokesčiai? Kokio dydžio komunaliniai mokesčiai? Kas geriau - Etterbeek ar Woluwe Saint Lambert rajonas? Ką daryti su savo namais, kurie nėra vien tik butas. Daiktais? Knygomis? Augalais? Dviračiai? Gal tikrai užkaupėm per tuos metus per daug turto? Ir dar - aš nemoku prancūzų kalbos!! Tenka išeiti iš darbo. Gaila palikti... Apie išsiskyrimą su šeima ir draugais išvis tyliu. Ne tas žodis kaip gaila. Ir visai neguodžia tai, kad iš Kauno Ryanair'as skraidina pirmyn-atgal tik už 125 litus.

O kas bus jei užsimanysiu juodos duonos arba glaistytų sūrelių ir jų ten nebus? Ir išvis, ką valgo briuseliečiai? Žinau, kad moliuskus, vaflius, šokoladą ir alų. O dagiau?

Paskaitinėju Renatos dienoraštį Gyvenimo Belgijoje ypatumai. Vienos naujienos pradžiugina, kitos nuliūdina.

A. Gentvilienė, paklausta apie Jolantos Donskienės važiavimą į Briuselį, sakė, kad "neabejoju, kad Briuselis Jolantai patiks“, – tarė A.Gentvilienė, šiame mieste su šeima praleidusi ketverius metus. „Tai labai patogus ir jaukus miestas, – kalbėjo ji. – Turistams jis gal toks neatrodo, bet gyventi Briuselyje išties miela. Kiekvienas butas – su langais į parką ar žalią kiemelį, patogus susisiekimas, sendaikčių turgeliai, daugybė koncertų, teatrai, nuostabios apylinkės su išgražintais provincijos miesteliais" (kažkurių metų "Klaipėda"). Hm. Tai gal patiks ir man? Gal gi išgyvensiu?

Ai tiesa, dar niekada nesu buvusi Briuselyje, bet atrodo, kad šį kartą atsibūsiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą