2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Vakaras tryse Ixellyje, "Les fils a maman"


















Jau antra para Briuselyje oras yra pretekstas niekur iš namų nekišti nosies - lietus sau stabiliai purškia, lyg būtų pasamdytas neperstojamai drėkinti miesto mūrusir baidyti iš gatvių žmones. Bet mes ėmėm ir ištaikėm vakar dvi smagias progas iškišti savo noseles lauk - įsigijom (kaip Nerijus pasakytų - "įsikalėm") naują fotiką ir kartu su Tomu smagiai pavakarieniavom Châtelain aikštės kaimynystėje - rue du Page ir rue Fourmois kampe įsikūrusiame restoranėlyje "Les fils à maman".

Vietų viduje nebuvo (ar rezervavote?), bet gana jaukiai įsitaisėm lauke. Kai Julienas, kuris vienas suvalgydavo kilogramą jautienos kepsnio, atnešė meniu - dar labiau pradžiugom. Smaguma - pilnas meniu restorano savininkų vaikystės nuotraukų :) Na, bent jau taip tikinama. Kita vertus, net jei tos nuotraukos surinktos sendaikčių turguje - idėja - puiki.



















Na, ir ką gi mes ten valgėme? Užkandžiui - mėsos rinkinuką "M" dydžio už 8 euriukus. Trims tikrai pakako. O rimtai vakarienei mudu su Nerijum suraitėm po anties krūtinėlę su salierų piurė ir žaliųjų žirnelių bei šparaginių pupelių garnyru. Mmm, padažas buvo žiauriai geras. O Tomas atidavė pirmenybę jautienos tartarui su parmezanu ir gražgarstėmis.



















Nežinau, kaip Tomo tartaras (tikiu, kad puikus), bet ančių krūtinėlės buvo superinės. O kadangi esu visokių ankštinių mėgėja, tai garnyras man irgi buvo fan-tas-tiš-kas. Vakarienės pabaigai - beveik itališki espresiukai ir pilvinė pilnatvė. Iš restorano pusės - sąskaita ir stiklainis guminukų. Trebjenukas :)



















Ruošiamės išbandyti daugiau šio kvartalo virtuvių, bet gali būti, kad sugrįšim ir į "Les fils à maman", nes čia gera atmosfera, greitas ir draugiškas aptarnavimas ir svarbiausia - skanus maistas. Tiesa, vakarienė trims, įskaitant gėrimus, atsiėjo 90 Eur. Sakyčiau, kad visai padori kaina.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą