2011 m. liepos 8 d., penktadienis

Rožės vardas / Le nom de la rose


















Grįždama po egzamino namo pašto dėžutėje radau dovanėlę - atkeliavusius bilietus į spektalį "Le nom de la rose" ("Rožės vardas"), pastatytą pagal legendinį to paties pavadinimo U. Eco romaną. Trebjenukas, mūsų laukia smagus vakaras! Prancūziškai dar tik po truputį pradedam murmėti, todėl žiūrėsim kaip operą - istoriją žinom, o aktorių kalbėsiai atstos dainavimą.

Spektaklis rodomas visą vasarą netoli nuo Briuselio (apie 60 km) įsikūrusiame Villers-de-Ville vienuolyne. Tiksliau, senojo vienuolyno griuvėsiuose. Jame dar nesame buvę, tad papasakosiu apie jį po to, kai apsilakysim.


Ką dar norėjau pasakyt - keista man čia Belgijoje egzistuojanti bilietavimo tvarka. Pavyzdžiui, kino teatrų bilietuose nebūna nurodytų vietų - ateini į salę ir sėdi kur nori, tiksliau ten, kur dar yra vietos. Kine tokia tvarka truputį erzina, nes esi priverstas ateiti kiek anksčiau ir po to tvarkingai atspoksoti visas reklamas ir anonsus. Taip pat ir šiuose, spektaklio, bilietuose parašyta, kad nėra nurodytų vietų, o kiekvienas žiūrovas gali pasirinkti sau tinkamiausią. Iš vienos pusės - gražu - sėdi kur nori, bet iš kitos pusės - nelabai patogu, nes sėdi ten, kur yra vietų. Kaip Ryanaire. Su Nerijum svarstėm, kad gal tokiu būdu organiztoriai užsitikrina, kad nebūtų vėluojančių? Kaip manot?

2 komentarai:

  1. Na, aš kiek ėjau į kiną, tai vietos buvo visada.

    O kai ėjome į koncertą ir mūsų vietos buvo užimtos, nors biliete nurodytos, užėmusieji mums pasiūlė pasieškoti kitur- a la visi sėda kur nori. Bet mes kreipėmės į bilietų mergaites ir jos juos išprašė lauk.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vietos kinuose yra - neparduoda bilietų daugiau nei vietų, bet pirmą kartą tai taip nemaloniai nustebino. Buvo kokio tai filmo premjera, tad savo buvo pilnut pilnutėlė, tai teko pisiglausti ant pačio krašto. O kitą kartą filmas buvo rodomas labai mažoje salytėje, tai nuo tų kraštinių vietų labai jau sprandas nutirpo. Ai, bet tai visiškas niekas :)

    O kur ėjom su "vietomis" - kol kas viskas buvo tvarkoj, nepasitaikė jokių "užsėdimų".

    AtsakytiPanaikinti