2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Kalėdos ateina į Briuselį (ir į širdį)






















Šlapiais ir purvinokais šaligatviais į Briuselį atkeliauja Kalėdos. Nors seniau čia gyvenantys ir sako, kad pernai prieš pat šventes užsnigo tiek, kad per pusnynus buvo sunku išbristi, šiais metais sunku tuo patikėti. 11 laipsnių šilumos, vietomis žydras dangus, lauke žydinčios rožės (!) ir krykštaujančios papūgos. Nė iš tolo neprimena lietuviškų žiemų, kai šaltukas spirgina ausis ir žnaibo nosies galiuką, po kojomis šv. Kalėdų rytą gurgžda baltutėlis sniegas, o krūmuose lyg sušalę rudeniniai vaisiai kabo mažos zylutės ir pilkšvi žvirbliai... kažkas man prieš metus sakė, kad begyvenant Belgijoj ims trūkti sniego. Na, bet būkim sąžiningi, kokios gi šv. Kalėdos, kokia gi jų nuojauta, kai pilkuoja nutrepsėtos miesto gatvės, o lenkiškos eglės šiltame vėjuje maskatuoja perlamutriniais bumbulais? Tik vakare, kai sutemsta ir suspingsi šventinės girliandos, pradedi mintyse skaičiuoti, kuris šiandien kalendoriaus langelis.






















Jau 22-as langelis. Žmonės baigia namų kerteles užkimšti kalėdinėmis dovanomis - pilnus maišus tempė visą gruodį, o paskutinėmis dienomis, vis tiek vos tik nutaikę progą, stengėsi įsmukti į kalėdiškai išsipusčiusias parduotuves. Kad dar ką nors kam nors nutvertų, kad dar truputėlį pavaikščiotų tarp iškvėpintų ir išdabintų vitrinų.






















Nors ir nuvarginti per parduotuves nusirangiusių eilių ir pasišiaušusio šurmulio, briuselėnai nepraleidžia progos šypsotis, sakyti komplimentus ar įsitaisę ant jaukaus baro laktelės išgerti puodelį kavos su nuostabiu belgišku pyragaičiu. Juk artėja šv. Kalėdos, džiaugtis reikia! Štai vakar, maloniai nustebino mūsų kvartalo maisto parduotuvės kasininkė. Man besidarbuojant savitarnos kasoje, ji priėjo, apžiūrėjo mano skrybėlaitę ir pagyrė, kad labai ji graži ir kad man baisiai gerai tinka :) Padėkojau ir atsakiau, kad ją pirkau Londone. Mmm, Londone... šiek tiek nusivylė kasininkė, bet tikrai labai graži. Atsisveikinom, pasilinkėjom viena kitai linksmų  šv. Kalėdų ir išsiskyrėm. Ir kažkaip malonu širdyje, ir arčiau tos Kalėdos.































Linkiu ir Jums, kad visus metus širdyse butų malonu ir ramu. Kad jose atrastumėte tokias kupinas saujas gėrio, kad su didžiausiu džiaugsmu juo dalintumėtės ir su kitais. Linksmų Jums šv. Kalėdų ir smagių artėjančių Naujųjų metų!

P.S. ir dar vienas dalykas. Ačiū Jums visiems, kurie mus palaikėt, mus išlydėjot ir kiekvieną kartą pasitikdavot mums grįžtant. Ačiū, kad nepamiršot, laukėt ir ilgėjotės, kad lankėt ir drauge su mumis nuotykiavote. Ačiū Jums, kurie tiesiog skaitėte mūsų metų Briuselyje dienoraštį, dalinotės patarimais, pamokymais ir linkėjote gero. Viliamės kartu su Jumis patirti šiltų akimirkų ir džiugenų, kaip džiaugsmą teikiančius dalykus pavadino Pepė Ilgakojinė, ir kitais metais ;)

6 komentarai:

  1. o taip....
    sunku patikėt, kad už kelių dienų Kalėdos...
    o taip laukiu sniego, nu bet gal dar pasnigs 25 ryte..., juk viltis miršta paskutinė!!
    Taip buvo ir užpernai, pasnigo ar tik ne Kalėdų dieną, o ir pernai, tikra tiesa, kas taip sakė, kad buvo kaalnai sniego, kasėm kasdien kad sunku buvo patikėt, kad tai Belgija, o ne gili LT žiema kaip mokyklos laikais kasdavom sniegą ir darydavom labirintus...

    Gražių švenčių ir jums!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, miela Grange, už sveikinimus ir gražų bendravimą šiais metais :) Viliuosi nemažiau šiltų pokalbių ir kitais metais! Sėkmės ir džiugesių, ir... kad pasnigtų Jūsų pajūryje :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) būtinai ir kitais metais bus, labai džiaugiuos atradus šitą blogą... rašymo stilius, informacija žo viskas patinka :))

    ir už "sniego linkėjimus" ačiū, bais tikiuos... :)) atsiųsiu ir į Briuselį, nors aš visai šalia jo...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, aš viliuosi sniego sulaukti Lietuvoje, nors ir ten sako, kad per šventes kris lietus :/ Bet, ai, bala nematė to lietaus - kai nusipelnysim - duos dangus sniego :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu gerai, kada į svečius Rūta? labai rūpi kokią ten skrybėlaitę nukovei tam Londone? ;))))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hm... :) šiandien tai nelabai, bet vai not kurią nors dieną, po šiandienos? :)

    AtsakytiPanaikinti