2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Briuselio kalėdinė mugė





















Gruodžio mėnuo Belgijos ir kaimyninių šalių miestuose prasidėjo šventiniu bruzdesiu pagrindinėse aikštėse. Su džiugiu nerimu ir skubesiu buvo surenkami mediniai nameliukai, kabinamos puošnios eglišakių ir kaspinų girliandos, spalvotų lempelių dekoracijos, liejamos arenos čiuožėjams bei montuojami didžiuliai apžvalgos ratai. Netrukus, po šių ruošos darbų, iš aikščių pasklido kaitinamo vyno ir alaus, kepintų cukruotų migdolų ir meduolių kvapai. Mmmmm... jau tuoj Kalėdos, marš visi į mugę. Pasidairyti, atrasti, pakilti su ryšulėliu kalėdinių saldumynų apžvalgos ratu virš senų Briuselio stogų ir nustebti - tiek daug žmonių džiūgauja ir šurmuliuoja apačioje Sainte Catherine aikštėje!

Nemažiau puikūs, bet mažesni turgūs švyturiuoja ir kituose Belgijos miestuose - Antverpene, Briugėje, Gente.





















Mugės prekystaliai lūžta nuo gausos: rankų darbo muilai, kailinės kepurės, vilnoniai megztiniai, Čekijos knygrišių kūriniai, keramikiniai indai, odinės šlepetės, mediniai ir tekstiliniai žaislai, paštetų dešros, įvairiaspalvės sūrių galvos, belgiškas vynas, vytinti Ardėnų kumpiai, šokoladas, medus ir uogienės, vietoje skrudinami kaštainiai, migdolai, kaitinamas raudonas vynas ir briuselietiškas vyšninis alus, šildančios žolelių užpiltinės. Mūsų šauni kompanija ragavo ir žieminio vyno, ir karšto vyšninio alučio - sakė, kad gardesnis nei vynas :)





















Per du kilometrus ištįsęs Briuselio kalėdinis turgus veikia kasdien iki 2012 m. sausio 1 dienos. Gal dar spėsit apsilankyti?

Kalėdiniai miesteliai taip pat įsikūrę šalia Biržos ir Jourdan aikštėse.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą