2011 m. liepos 11 d., pirmadienis

Vietiniai barai: Splendid 2 ir Etcetera

Splendid 2

















Mūsų gatvėje, netolimoje kaimynystėje, yra du barai. Vienas skambiu pavadinimu "Splendid 2", antrasis - daug žadinčiu "Etcetera". Tolimesnėje kaiminystėje jų yra ir daugiau - ispanų, potugalų, indų ir t.t. Bet šį kartą apie kaimynines knaipes.

Už poros namų įsikūrusio "Splendid 2" jau beveik nekenčiu (čia gal tas slopinamas lietuviškas charakeris prasimuša?). Mat, švelniai tariant, mėgsta jie kartas nuo karto pamuzikuoti iki pat dvylikos. Ką ten pamuzikuoti - susirenka vietinė šutvė ir duoda džiazo - bando pritardami dainuoti "The road to hell", trypia kojomis, ploja, dažniausiai dar kokia moteriškė girtu balseliu bando išrėkti kažką panašaus į "aš tave myyyyyliuuu, o tu mane gerhbi?!". Po vidurnakčio visi pradeda išsivaikščioti - birbina motociklus, aptarinėja pavykusį vakarą ir tariasi čia vėl ateiti. Bet keisčiausia tai, kad šitas baras iš pačio ryto vėl laukia klientų. Jau devintą valandą čia prie staliukų kas nors gurkšnoja kavą ar ką nors stipresnio, sklaido laikraščius ir laukia vakaro... Vienintelė paguoda ta, kad jie dar ponormalę muziką leidžia ir kad ne kiekvieną dieną baliavoja.
Etcetera
Kitas bariukas - "Etcetera" įsikūręs vos vos toliau. Čia renkasi tokia labiau bohemiška kompanija ir keli vietiniai biurokratai. Mūsų beveik kaimynas airis Piteris šitą barą vadina Alekso baru, nes kai su žmona Monika ieškojo buto nuomai ir vaikštinėjo po rajonus, eidami pro šalį užsuko į "Etceterą". Juos čia labai svetingai pasitiko vietinis bohemščikas Aleksas... Kad supratumėte apie kokius briuselėnus kalbu, pateiksiu trumpą tipinio "Etceteros" lankytojo Alekso portretą. Vidutinio amžiaus, kūdokas, daugiau mažiau patinusiu veidu, greitai nuo mažo alaus apsvaigstantis ir nelabai tvirtai stovintis ant žemės, pakilios nuotaikos veikėjas. Bet labai draugiškas.

Čia kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį vyksta gyvo garso koncertai, į kuriuos buvom porą kartų užsukę. Pirmą kartą visas veiksmas panašėjo į prasto skonio bakchanaliją - prirūkyta maža kavinaitė, muzikantas, traukiantis senstelėjusios klasikos hitus ir jam pritariantis trimitininkas, įgėrę šaunuoliai, rodantys savo tatuiruotes, dviese vos-ne-tango šokantys vyrukai, per kėdes ir suolus lakstantis šuo, grindimis tekantis alus ir pagyriamasis šūksnis šeimininkui "Patron!". Labiausiai priminė sumažintą Rašytojų sąjungos kavinę geriausiais jos laikais ar barą "Chaosas" Kaune.

Kitas kartas buvo beveik šarman - visi sau ramiai klausė muzikos, skaitė knygas, gurkšnojo alų, o šuo ramiai miegojo ant suolo. Net nedrąsu buvo šnekučiuotis.

Vasarą baras persikėlė į lauką. Su visais muzikantais ir lankytojais.

Ir šitas man patinka labiau, nei "Splendid 2". Ir toliau nuo namų, ir muzikuoti ten baigiama vienuoliktą, ir šiaip labiau patinka ;) Jei eist pro šalį - prisėskit - alus čia nekainuoja nė dviejų eurų.

2 komentarai:

  1. O kodėl Splendid 2? Kur yra Just Splendid? :)
    Sutinku, kad šitas skamba geriau, nu bet kai pagalvoji, kas gali slėptis po etc., tai gal antrasis tikrai geriau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano versija dėl "Splendid-du" yra tokia, kad su "Splendid-one" kažkas praeityje susidorojo - per mokesčių inspekciją, higienos tarnybą ar pats tiesiogiai, panaudodamas kokią granačiukę :)

    AtsakytiPanaikinti