2011 m. balandžio 19 d., antradienis

Šparagų sezonas


















Šią naujieną nešu jau nuo praeitos savaitės. Gi balandžio 13 dieną Belgijoje prasidėjo du mėnesius truksiantis šparagų sezonas. Mėgėjai šią Lietuvos darželių gėlę vadina baltuoju daržovių auksu, o Limburgą -  šparagų sostine, nors tiksliau būtų visas Liburgo apylinkes pakrikštyti šio aukso kasyklomis.

Šiais metais prie Olandijos sienos esantį Kinrooi miestelį belgai paskelbė Belgijos šparagų miestu. O miesto meras Hubertas Brounsas patikino, kad visi belgai žino, jog patys geriausi šparagai užauginami būtent čia, Kinrooi, o ne ten kažkokiame Antverpene. Nėr ką lyginti ir taškas.

Kinrooi šparagų augintojai pataria, kad norint įsitikinti, ar šparagai yra švieži, reikia paimti jų pundelį ir švelniai patrinti tarp delnų. Jei šparagai švieži - jie girgždės ir barškės kaip medinės lazdelės.

Na, o mes neatsispyrėm ir pabandėm šią daržovę-darželio gėlę įsisavinti.

Ragavom šparagus su sviesto padažu (ir pomidorais, pridurčiau).
























Gal Nerijus ir neapsidžiaugs, bet galvoju pabandyti kokią sriubą iš jų paruošti ar sumiksuoti juos su krevetėmis...

O čia - įkvėpimui:

Linas Samėnas apie šparagus;
Apie šparagus ir receptai;
Šparaginiai receptai anglų kalba.

2 komentarai:

  1. Sparagus atradau cia, belgijoje.. Skanumelis. Mes juos valgom su virtais kiausiniais, kumpiu smulkintu ir garstyciu, citrinu ir sviesto padazu. Tikrai auksine darzove :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vat, aš irgi galvoju, kad tas šparagų sezonas tęsis man labai ilgai :)

    AtsakytiPanaikinti