2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Balkan trafik festivalis ir Goran Bregovič


















Liko tik apyrankės ir šilti prisiminimai apie penktadieninį Gorano Bregovičiaus koncertą, kaip "Agenda" pavadino, "vyšnią ant festivalio torto". Vyšnia buvo kaip reikiant. Pilnos sudėties komanda - čigonų orkestras, dvi bulgarės dainininkės, prancūzai choristai, aktorė ir pats maestro - pristatė naują kūrinį "Margot, mémoires d’une reine malheureuse" ("Margo, nelaimingos karalienės atsiminimai"). Pasak paties Bregovičiaus, pasirinkdamas gerai žinomą istorinę asmenybę, jis pasakoją apie jo paties šalį skriaudusį karą. Na, tai gal kiek kitoks, bet nemažiau įdomus, Bregovičius.

O po bisų... publika gavo gerą dozę tradicinės geriausios Bregovičiaus muzikos. Šėlo, klykė, spiegė valdomi vienu Bregovičiaus pirštu. Vienu akordu. Visa salė tapo panaši į žvejų tinklą, pilną spurdančių sardinėlių, kurios dar ir darniai traukė balkaniškas daineles.

Festivalis organizuotas jau penktus metus. Pagrindiniai renginiai (o gal ir visi) vyko BOZAR'e. Prieš koncertą dar spėjom apeiti keletą salių, kur užtikom graikiškų užkandžių ir balkaniškų gėrimėlių. Po tuo pačiu stogu vyko ir nedidukas turgelis, o šalia jo... fantastiškas lėlininko pasirodymas - ant žiūrovų delnų šokdinama lengvutė medinė balerina - sprindžio dydžio marionetė. Publika stebėjo net sulaikius kvapą - kad nenupūstų lėlytės.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą