2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Pigūs skrydžiai su "Ryanair"

Pigūs "Ryanair" skrydžiai maršrutu Briuselis-Kaunas-Briuselis (arba atvirkščiai - Kaunas-Briuselis-Kaunas) beveik visuomet užpildyti Belgijoje viešinčiais, gyvenančiais ar besimokančiais lietuviais. Retkarčiais įsimaišo koks užsienietis ar su persėdimu skrendantys taupūs turistai. O ko gi neskraidyti su airiais, kai į abi puses galima sukarti už mažiau kaip šimtą litų? Retkarčiais pasitaiko tokių akcijų, kai kelionė į vieną pusę tekainuoja 9 litus. Pigiau grybo, pigau autobuso bilieto su nuolaida Kaunas-Vilnius ir jau nekalbu apie kitų skrydžių kampanijų siūlomas kainas.

Na, žinoma, kaina lygi komfortui. Tikrai tik tiek. Nes saugumui ir punktualumui "Ryanair'as" skiria ypač daug dėmesio, todėl vargšams keleiviams tenka greitai įsiregistruoti, ilgokai pastoviniuoti užsiregistravusių keleivių gardelyje, po to greitai greitai nubėgti distanciją terminalas-lėktuvas ir įlėkus į lėktuvą klestelėti į artimiausią neužimtą kėdę bei virtuozišku judesiu, kol dar nepradėjo lėktuvas važiuoti pakilimo taku, užsisegti diržus.

Kitas ne-komforto momentas - skrydis. Ne, nepagalvokite, kad nepatogios keleivių kėdės, mokami tualetai, kad negražios skrydžių palydovės ar surūgę stiuardai. Viskas su įgula ir įranga tvarkoje. Blogiausia tai, kad viso skrydžio metu tenka atidirbti už pigius bilietus - išklausyti atitinkamą kiekį reklaminių pranešimų apie kompanijos kalendorius su pusnuogėm stiuardesėm, momentinės loterijos bilietus, bedūmes cigaretes, pigias telefono korteles, duty-free kvepalus ir laikrodžius, karštą maistą ir šaltą alkoholį. Visai kaip "Dar pažiūrėsim" etiude, kur jauna pora panašiai atidirbinėja už nemokamai gautą butą :)


















Kitas "Ryanair'o" trūkumas tas, kad kompanija savo lėktuvus tupdo gerokai nutolusiuose oro uostuose. Kad leidžiasi Kaune - tai man labai gerai, bet kad kyla Charleroi - jau ne be taip puiku. Mat šitas oro uostas įkurtas maždaug 60 km nuo Briuselio nutolusiame mieste. Tad visuomet (nebent surandi ratuotą kompaniją) prie kaštų reikia pridėti po 13 eurų į vieną pusę ir maždaug po papildomą valandą prie planuojamų laiko išeigų.










Maršrutu Briuselis-Charleroi-Briuselis maždaug kas pusvalandį kursuoja autobusas. Į Liuksemburgą žaliai išpaišytas autobusėlis važiuoja 24 kartus per dieną. O tvarkaraštį rasite čia. Bilietus galima įsigyti internetu, vietoje, oro uoste įrengtame terminale (mokant kortele) arba kioske (mokant grynais).

Galima naudotis taksi paslaugomis, bet įtariu, kad tokiu atveju geriau skristi su normaliomis Briuselio avialinijomis, nes bilieto kaina turėti gerokai šoktelti į viršų.

Trečias būdas (jei neskaičiuoti draugiško automobilio) - keliauti 20 min. autobusu (linija A) ikiCharleroi traukinių stoties ir iš ten traukiniu važiuoti į Briuselio Gare du Midi. Į bilieto kainą, kuri, sako, yra mažesnė nei sėsti į tiesioginį autobusą oro uostas-Briuselis, įskaičiuota kelionė autobusu ir traukiniu. Bilietą galima įsigyti visose Briuselio traukinių stotyse ir oro uoste.

Na, o čia rasite žavų interaktyvų Charleroi oro uosto terminalų žemėlapį :)

Kas retkarčiais žavaus nutinka "Ryanair'o" skrydžiuose - tai įsėdęs koks provincialiai ekscentriškas politikutis. Taip, taip ir šiomis linijomis naudojasi vadinamieji "išrinktieji". Vat, kaip ir šį kartą kai skridau į Kauną, įlipau į lėktuvą viena paskutiniųjų ir neapdairiai klestelėjau į laisvą vietą šalia kostiumuoto vyriškio. Dar net nepraėjus porai minučių supratau savo klaidą, bet trauktis, deja, jau nebebuvo kur. Taigi, atsisėdau šalia pagiringo Suvalkų provincijos politikučio su aptriušusia padėjėja. Tikrai ne kokios garuojančios pagirios buvo blogiausias jų atributas, o nepaliaujantys plepalai saikingai pakeltu tonu ir įgulos aptarinėjimas. Vai, kodėl gi tie stiuardiesai tokie linksmi? Gal kaip ir mums, jiems buvo sunki naktielė su alumi, tai inkalė prieš skrydį stuopkielę. O jau tas ir anas kokie linksmuoliai - negali jie būti blaivi. Aptarę įgulą, politikierius ir jo padėjėja sumanė pirkti suvenyrinį pingviną, nes, matai, darbo vietoj psichologai pataria turėti gyvūnielį. Nenusipirko jie to gyvūnielio, nes stiurdas pamanė, kad jie... juokauja ;) Ha ha ha, o anglų kalbos žodynas buvo nepakankamas, kad suvalkiečiai paaiškintų tikrai norintys pirkti pingviną :)))). Na, ir taip visą kelionę  - juokeliai, pritariamas padėjėjos krizenimas ir nuolatinis pasistiebęs žvalgymasis - ar mane jau visi bendrakeleiviai pažino, ar pokštauti reikėtų garsiau? O ta mergelė šalia su knyga ar jau pažino? Hm... ne, tai gal ne lietuvė kokia, gi kitaip kartu krizentų iš briliantinių pokštų. Va jėėėė..... Džiaugiuosi, kad tai nebuvo ketvirtadienio skrydis iš Zaventemo oro uosto. O tai su Briuselio oro linijomis skraidžioja mūsų EP nariai ir jų svečiais, o kaikurie jų ypač mėgsta garsiai ir durnai pasirodyti kas jie esą. Tai žinot, keli tokie politikučiai viename lėktuve - garantuotas galvos skausmas :)

Skriskit su "Ryanair'u" - jo paslaugomis naudojasi mažai politikų :)

14 komentarų:

  1. Taikliai. Kaip pirštu į akį. apie pirmąją įkiriąją ryanair'o reklamų dalį tai patyliu. tikras galvos skausmas. Na, bet kaip ir sakai, reikia atidirbti už pigų bilietą, o ir šuo kariamas pripranta :)

    Su politikučiais skrtisti neteko, bet iš tavo pasakojimo atrodo, kad tai - cirkas be pinigų. Linksma vienok.

    Paskutinį kartą iš Briuselio parskridome už 6 eurus/1 asm. Ir pirkome bilietus ne akcijų metu. Visa laimė, kad turėjome, kas parveža/nuveža į oro uostą, antraip tas melagingas oro uosto pavadinimas Brussels (Charleroi) oi būtų kainavęs man daug nervų ir pykčio :) Ir labai gera idėja dėl Liuksemburgo. Kaip aš anksčiau nepagalvojau?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na man dar nei karto nera reklamave kalendoriaus su plikom stiuardesem :( Neteisybes siame pasaulyje pilna...

    AtsakytiPanaikinti
  3. O Ryanair'as rynair'as, kokie išgyvenimai panašūs:)
    paskutinis mūsų skrydis su šia firma buvo būtent Lietuva - Briuselis ir atgalios:)
    Politikierių nesutikom, bet kaimo liaudies ir taip buvo per akis (o gal greičiau - ausis :))). garsūs komentarai per visą saloną apie piloto prastumą, stiuardesių kojas ir kiti " smagūs" juokeliai lenkė ausis ir vertė raudonuot, kad čia bendrataučiai jie mūsų..
    o galiausiai atgalios skrendant panašus veikėjas tiek prisišnekėjo, kad nusileidus lėktuve dar teko praleist gerą pusvalandį, kol atėjo pareigūnas jo drausmint.. būtų juokinga, jeigu ne graudu:))

    tad visad Rayniere stengiuost sėst arčiausiai lango,dairytis, svajoti ar atsiversti knygą, kad kuo mažiau reiktų girdėti, kas ten šalia vyksta:) ir pernelyg neskubėti visko pakuotis nusileidus, nes gi galas visad turi išlipti pirmiau, neigu priekis:)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, iš Charleroi, jei neklystų, dar parveža ir į Olandiją, bet jau tolokai - o vat, Liuksemburgas - ranka pasiekiamas ;)

    O Tu, Nerijau, gal su Briuselio linijom skraidai? :) Nors, žinai, tą kalendorių tik lapkritį pristatė - tad jei skrisi su "Ryanair'u" gruodį ar kitų metų pradžioje - tikėtina, kad ir Tau pasiūlys :)

    Juste, tikrai :) už pigumą visuomet tenka atidirbti. O šiuo atveju, dar gi ir neturi kur trauktis - sėdi pats prisisegęs prie kėdės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš galvojau, kad tas paveiksliukis demonstruoja keleivių aprangos stilių... :) Labai pažįstamas tas neišprususio politikieriaus vaizdelis, kai situacijos neįprastumas sukelia per didelę drąsą ir garsą. Nieko - išmoks gal kada. O pingvinukui pasisekė nepatekti į niekadėjų rankas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Čia labiau, Ramune, rekomenduotina aprangos forma einant per patikros zoną, per tuos vartus, kur cypia nuo batų sagtelių ir centų kišenėse :)

    Manau, kad pasisekė, nors jie žadėjo jam ir pensiją mokėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tenka ir man skristi, bet dar niekada nepavyko nusipirkti pigaus bilieto. Beveik visad apie 60 eur. O dar plius kelione i pajuri, tai susidaro. Ir dar sako pigus skrydziai.
    Siaip lektuve uzsimerkiu, uzsikemsu ausis, ir stengiuos nekreipti demesio :)) man pavyksta ramiai nuskristi beveik visad.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš pigiausiai galbūt esu skridus už maždaug 10-12 eurų į vieną pusę. Bet mano kelionės kaštai smarkiai neišauga, nes visuomet kelionės tikslas būna Kaunas. Na, žinoma, po to apvažiuojam visą Lietuvą, bet pirma stotelė ir nakvynė - visumet Kaune :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mano tikslas irgi Kaunas. Bet cia gyvenu Knokke'je. Tai su traukiniu iki oro uosto ilgai uztrunka - skrydis gaunas trumpesnis nei visas laikas sugaistas pasiekti oro uosta :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oho, Margo, pervažiuoji beveik visą Belgiją! Iki Midi ir po to dar autobusu ar keliauji iki Charleroi ir tada autobusiuku iki oro uosto? O ar nebūtų patogiau iš Einhoveno?

    Kita vertus, gerai, kad atskridus jau nebereikia toli važiuoti. Karmėlavos oro uoste kas maždaug 20-30 minučių stoja miesto autobusas, kuris važiuoja iki geležinkelio stoties. Arba taksas, o jei pasiseka, tai draugai arba tėvai su automobiliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aha, traukiniu iki Charleroi, su persedimu Midi, o dar pabaigai autobusas iki oro uosto. Gerai, kad galutinis tikslas Kaunas.
    Bandysiu skristi is Einhoveno, bet kelione nusimato tik pavasari. Gal maziau laiko uzgaisiu.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Brūkštelk po kelionės iš Einhoveno kaip pasisekė, žinoma, jei nepamirši :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ryanair pigūs bilietai pasitaiko gana dažnai tik reikia netingėt paieškot. O dėl nepatogių miestų tai galima ir pakentėti, jei skrendi už 9lt :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Turbūt patys pigiausi bilietai kuriuos man pavyko rasti buvo už 60Lt į abi puses. Labai džiaugiausi, kad man tinkamu laiku pasirodė akcija. Bet bilietų už 9Lt dar neteko matyti. Reikės dažniau pavartyti skrydžių bendrovių puslapius.

    AtsakytiPanaikinti