2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Decathlon - sportinio inventoriaus IKEA


















Pradėję ruoštis atostogų kelionei supratome, kad visas turistinis inventorius liko Lietuvoje. A ja jai... Pasibėdavojom, pasiskundėm Nerijui ir Ramunei Skr., kurie širdingai pasiūlė pasinaudoti jų palapine ir prailgintuvu. Padiskutavom apie Briuselio sporto prekių parduotuves, mat jau buvom lankęsi Ixellio gatvėje įsikūrusioje "Sports world" ir pasiskaitę "Agendoje" apie gerąją parduotuvę "Lecomte". Bet Nerijus Skr. į tai numojo ranka ir trumpai tarstelėjo, kad mums vertėtų nuvažiuot į Decathloną Anderlechte, nes ten esanti sporto prekių IKEA. Na, o mes - tai patiklūs - sėdom kitą dieną į mašiną ir nuvažiavom. Šalia kelio radom didelę (na tikrai didelę) sporto prekių parduotuvę. Jei toji Ixellio gatvėje pasivadino "Sports world" (Sporto pasauliu), tai Decathlonas galėtų drąsiai pasikrikštyti "Sports universe" (Sporto visata).

Nereikia tikriausiai ir sakyti, kad nusipirkom viską, o iš Nerijaus ir Ramunės Skr. skolinsimės tik prailgintuvą (ačiū!). Mūsų viskas susideda iš tokių dalių: pati pasistatanti palapinė su super-duper ventiliacija, patys prisipučiantys čiužinukai, nepatys išsivyniojantys ir tarpusavyje susegami vasariniai miegmaišiai, dvi sudedamos kėdės, turistinis staliukas, turistinių indų komplektas ir valgymo įrankiai, du balionėliai dujų ir turistinė dujinė viryklė, lempa ir du kišeniniai prožektoriai su dinama (pasuki rankenėlę ir elektra gaminasi - super! Jokių batareikių!), kalniniai sportbačiai man ir maudymosi batai Nerijui. O kitoj parduotuvėj dar įsigijom du simpatišus atostogų rankšluoščius - kokios atostogos be jų? Taip jau nutiko, kad visos prekės (išsk. rakšluoščius), kurias įsigijom, vieno gamintojo - Quechua. Pažiūrėsim, kas jų per kokybė. O Tu, Prancūzija, laikykis!


















Kaip supratote, mes vienoj vietoj ir pakankamai nebrangiai įsigijom viską, ko mums reikėjo komfortiškam stovyklavimui. Bet Decathlone galima įsigyti ir visą kitą viską - nuo baidarės ir treniruoklio iki dviratininko pirštinių ir sausų turistinių davinių. Galbūt mane ir sukritikuos prityrę turistai ir garsių ženklų mėgėjai, bet man ši parduotuvė visai patiko ;)

Prireikus Decathloną rasite adresu Drève Olympique 50 Anderlecht (metro stotelė Eddy Merckx). Parduotuvė dirba pirmadienį-šeštadienį nuo 9.00 iki 19.30.

7 komentarai:

  1. na tikiuosi, kad kokybe nenuvils. Ir palapine saugos ne tik siltomis dienomis, bet ir lyjant lietui. Tokios specializuotos parduotuves kaip Lecomte man irgi labai patinka. Manau issiruosus rimtam stovyklavimui, kur nors kopiant i kalnus reiktu rimciau paziuret i firmas. O tokiam dalinai miestietiskam keliavimui, i kempingus su elektra ir dusais, manau Quechua tikrai turetu tikt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiks - kur ji dėsis :) Turėjom Nerijaus tokią "mergautinę" palapinę, kurią jis buvo pirkęs už 15 litų Maximoj - tai ir toji gana ilgai ir garbingai tarnavo. Nors jai iki savistatės Quechua buvo toli toli ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. svarbiausia tai stiprus lietus, jei atlaikys tai uzskaitysim kaip idealia palapine, vardas nepades ;) ten kazkaip palapines zymisi taskais... musiske ju turejo gana nemaza skaiciu, bet kai buvo ziauriai stiprus lietus jau pastebejom keleta kybanciu laseliu viduj ant stogo, nu bet svarbu nevarvejo uz apykakles... ;)ir keliaujant autostradom jau galima pastebeti tuzinus "kemperiuku" judanciu Prancuzijos kalnu linkme ;) kempinge supranti kiek mazai telpa i automobilio bagazine, kai kaimynas is "kemperiuko" cirskina sau gardzia vakariene :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yra ten kažkokie lietaus skaičiukai surašyti, bet kol neužklups lietus - nieko jie nepasakys :) Reikės gerai įtempt ir tikėtis, kad dušo nebus ;).

    Iki šiol tai šlapiausia nakvynė buvo Norvegijoje. Uodegos ir galvos liko sausos, bet čiužiniai plaukė :) o palapinę po to džiovinom kelis vakarus.

    Kiekvieną kartą, kai apsistojam kempinge, gaunam progą palyginti savo kuklią palapinę ir skandinavų bei vokiečių prabangius kemperius :) šalia kurių pastarieji įsirengia praktiškai lodžijas - su stalais, kėdėm, griliais, pavėsinėm, televizija ir kitais civilizacijos malonumais :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš ieškau kur būtų gera sportinė atributika. Ar ten būtų kokybiškos ir patikimos atributikos?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Decathlonas prekiauja kokybiškais gaminiais.

      Panaikinti
    2. Ačiū už informaciją, būtinai pasinaudosiu :)

      Panaikinti