2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis

Briuselio šviesų festivalis / Festival des Lumières Bruxelles'13

Vėlių ir visų šventųjų savatgalio vakarus Briuselyje prašviesino vykęs šviesų festivalis. Tai pirmas kartas, kai šalia miesto kanalo išdygo mirgantis Pizos bokštas, vandens paviršiumi tyliai šmirinėjo įvairiaspalviai spinduliai, o gretimai kanalo stūksantis daugiaaukštis buvo virtęs švyturiu (jį, beje, matėm ir pro savo namų langus, bet negreit supratome, kad tai vienas ir tas pats šviesos šaltinis). Mes krantinėje (toje pačioje vietoje, kur vasarą įsikuria miesto paplūdimys) pasidairėme tik gerą pusvalandį ir visų šviesos ir muzikos instaliacijų nepamamtėm, matyt, todėl mums pasirodė per skambu tuos kelis projektus pavadinti festivaliu. Bet - patys kalti - atsiradom vėlai ir buvo mums per šalta, kad slankiotumėme aplinkui laukdami kitų pasirodymų. Aišku, galėjom apšilti savus kaulus prie didžiulio laužo (greta kurio lyg it BBQ buvo organizuojamas) ar įlįsti į kokią netolimą kavinę, bet neapšilom ir neįlindom.




Kita vertus, tai, ką pamatėme - mums patiko. Aišku, smagiausi buvo bandymai užfiksuoti blyksinčias ir besimainančias šviesas, o netikėčiausią įspūdį paliko "žaibų valdovas" - Lords of Lightning - metaliniais kostiumai svilkintys ir žaibus svaidantys … atlikėjai? vyrai? aktoriai? … vienžo, du keistuoliai metaliniais kostiumais.





Panašu, kad festivalis sulauks tęsinio kitais metais (tuo pačiu tikėtina, kad instaliacijų ir dalyvaujančių meninikų skaičius tik didės) - sekite naujienas.

4 komentarai:

  1. Aha, šaltis ir blogas oras gali kiek aptemdyti stebėjimo malonumą. :)

    O mes, beje, šiaip ne taip prisiruošėm į Briuselį išjudėti, nes 16 dienai papirkom bilietus į Koršunovo spektaklį. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, šeštadienį, mes penktadienį žiūrėsim. Tai gal lovą paklot ar Jūs turite kur apsistoti?

      Panaikinti
    2. Ačiū, Rūta, žadėjo mus priglausti į Briuselį perbėgusi bendradarbė. Bet gal susitinkam kokiam kavagėriui/arbatgėriui/alugėriui arba pietums, jei savaitgalį niekur neišvažiuojate?

      Panaikinti
    3. Šiandien galvoju, kad liksim tą savaitgalį Briuselyje, todėl taip, susitinkam :)

      Panaikinti