2013 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Bib Gourmand 2014 Briuselyje

Prieš keletą dienų pasidalinau Michelin'o žvaigždutėmis įvetintų Belgijos restoranų sąrašu, o šįkart jį papildau briuselietišku Bib Gourmand sąrašu. Na, nes pati paskaičiavau, kad dar neteko mėgautis nei vieno žvaigždėto šefo išmone ar dėmesiu, todėl gal daugiau naudos bus iš šio sąrašo, į kurį patenka restoranai, kuriuose galima pasimėgauti trijų patiekalų (užkandis, pagrindinis patiekalas, desertas) vakariene už 35 eurus. Paprastai tokia vakarienė vadinama "meniu" ir suteikiama galimybė rinktis iš poros užkandžių, poros karštųjų patiekalų ir deserto. Vynas ir kiti gėrimai į šią dailią kainą neįtraukti ir vakarienės kainą gali kilstelti dar 20, 30, 40, 50 eurų - priklausomai nuo to, kokiais gėrimais mėgausitės.

Kita vertus, man visuomet įdomu, ar tie vertintojai tikrai spėja paragauti visų, kad ir Briuselio restoranėlių ir restoranų patiekalų. Teko skaityto, kad jie turi per daugiau kaip 90 metų gerai "nušlifuotus" metodus, bet vis tiek, neįtikėtina, ar ne?

Taigi, Briuselyje yra net 19 virtuvių, kurių šefai svečius vaišina "gerais ir nebrangiais" patiekalais. Ir štai - jų sąrašas (Bruxelles-Ville - tai Briuselio senamiestis, dar vadinamas ir Žemutiniu miestu):

Bar BIK (Brussels International Kitchen) (Bruxelles-Ville)
La Belle Maraîchere (Bruxelles-Ville)
La Branche D'olivier (Uccle)
La Brasserie De Bruxelles (Bruxelles-Ville)
La Villa Lorraine  (Bruxelles-Ville)
La Brouette (Anderlecht)
Le Coq en Pâte (Woluwé-Saint-Lambert)
Les Deux Maisons (Woluwé-Saint-Pierre)
French Kiss (Jette)
Jardin de Pékin  (Woluwé-Saint-Pierre)
JB (Bruxelles-Ville)
Kokuban (Bruxelles-Ville)
Mamy Louise (Saint-Gilles)
La Manufacture (Bruxelles-Ville)
De Maurice à Olivier (Woluwé-Saint-Lambert)
Maza'j (Auderghem)
Le Ventre Saint-Gris (Uccle)
Wine Bar Sablon (Bruxelles-Ville)
Wine in the City (Jette)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą