2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Lietuviški maisto produktai rusų "Gagarine"

Reikia mokytis tą fui subjnctif'ą, bet išsisukinėju. Dar gi gerklę su visais priklausiniais graužia koks tai įkyrus perštėjimas (matyt, kad įgytas Binche), tai ir pasiteisinimas gana įtikinamas - sirguliuoju ;). Sirguliuoju, tai sirguliuoju, bet vis tiek Nerijus šiandien manę išsivedė į lauką. Ėjom katinui ėdesio nupirkti. Ta proga buvom sumanę užeiti ir į naujai atsidariusią rusų parduotuvę "Matriošką".

Na, "Matrioška" buvo nuleidusi apsaugines žaliuzes, tad įsisvajoję apie rūgščią grietinę ir mėtinius meduolius, nukulniavom iki "Gagarino". Apie Gagariną rašiau kažkada seniau, tad šįkart tik pasidalinsiu trumpa žinute apie lietuviškus produktus, nes dažnai pasitaiko nugirsti, kad jau kaip Briuselyje visai nėra lietuviško maisto, tai oi. Na, nėra, bet "Gagarine" galima rasti:

juodos "Lašų" duonos (šviežios ir šaldytos);

trijų rūšių "Švyturio" alaus ("Ekstra", "Ekstra draught" ir "Adler Bock") - 1,50 eur/but.;

grietinės ("Svalia" - litovskaja smetana klassičeskaja) - 2,5 eur/ind.;

šokoladu glaistytų varškės sūrelių ("Nykštukas", "Pasaka" ir "Jonukas") - po 50 ct. (šaldyti, bet kaip man neseniai išaiškino Mindaugas, tai visai nesugadina sūrelių kokybės, kuo ir patys įsitikinom sukimšę keturis sūrelius. Jei netikite ar abejojate, galite pasiskaityti veidas.lt publikuotą odę varškei "Skonio ir naudingųjų medžiagų harmonija varškėje". O ten be visa ko, pilkai ant balto dar rašoma, kad varškę "galima užšaldyti. Dėl to varškės maistinė vertė nesumažėja, skonis nepasikeičia");


rūkytų šprotų ("Lignesa") (nepirkom, tai ir kainą pamiršau).






















Ką dar parsitempėm? Šaldytų mėlynių (5 eurai už puskilogramį), raugintų kopūstų (puslitrį už 2,2 euro), grikių (700 g/2,60 eur) ir dar šio bei to pasimaloninimui.






















O kad pirkom už 27,89 eurus, dar gavom 1,39 euro vertės "skitką" kitam pirkimui :)


11 komentarų:

  1. O man toks džiaugsmas, kad mūsuose pasikeitė rūsų parduotuvės savininkai, ir tai lėmė pagerėjusį asortimentą. O svarbiausia - galiu nusipirkti varškės (kas, kad rusiškos). :)

    P.s. neparašiau prie konkretaus įrašo, bet, matyt, ateinančiais metais reiks susiruošti Briuselin karnavalo pažiūrėti. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kopūstus aš prašau iš kibiro vitrinoj esančio įdėti, man tie skaniausi būna ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, Ramune :) mes išbandėm stiklaininius kopūstus ir šie mums nelabai patiko, tokie per minkšti. Reikės kitą kartą prašyt iš kibiro (mačiau jį, bet nesusišvietė)

    Neringa, visai nebloga alternatyva tas Binche karnavalas ;) Mes kitąmet veikiausiai trauksim į Kiolną - sako, kad ten irgi vyksta įspūdingos Užgavėnių linksmybės :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš dabar atėjusi vos aparpuolio negavau, kai pamačiau, kad sugebėjau parašyti "rūsų". Nors nusišauk. :)

    Mhm, tai tikėsimės įspūdžių ir iš Kelno. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ai, kam nepasitaiko ;) O aš vat, nebemoku lietuviškai "Kelnas" parašyti. Gerai, kad dar neišskiemenavau "Ko-lio-nj" :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yra viena rusu parduotuvele prie sablono. Tai pries kelias dienas su " Kedainiu konservu" burokeliu stiklainiuku ir varske grizau namo :)
    Beje yra ir kitu musu lietuviu megstamu gardesiu...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Turi minty "Ivan da Maria"? Ten, manau, yra daugiau lietuvybės ;), bet mums artimesnis tam pačiam rajone įsikūręs "Gagarinas" ir naujoji "Matrioška", kurios vitrinoj mačiau "Laimos" saldainių :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Puikiausi rauginti kopūstai ir Delhaize, kieti ir rūgštelės pakankamai :) O iš kibiro niekad nepirkčiau ;) bet čia jau mano asmeniniai trūkumai :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki ir sveikos. Neringa, jeigu gali, butinai nufotografuok tuos Laimos saldainius, na as vos neisvirtau is koju - su Kremliaus svogunais. (dabar galvoju, gal blogzai pasiziurejau, gal ten kokia Vilniaus cerkve, bet abejoju...), ydek pas save sicia. Cia kaip vieoje rusu-armenu parduotuveje buvo vyno su Stalino atvaizdu ant etiketes...Gaila nepasiciupau. Lina

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oj, kreipiausi y sio blogo savininke Ruta :-D-- Lina

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ligita, tikra tiesa, yra raugintų kopūstų ir Delhaize - esam pirkę ir ragavę, bet man jie per daug rūgštūs ir per plonai supjaustyti (ach, kiek skonių, tiek priekabių :)), tokie beveik siūliukai :)

    Lina, Tu rašai apie saldainius "Matrioškoj"? Nes aš tuos saldainius mačiau tik vitrinoj, tai akis pirmiausiai užkliuvo už pavadinimo ir prekinio ženklo - peizažų neapžiūrėjau :) Bet reikės nukulniuot, jei jau tokią intrigą pasėjai ;) Aišku jokis bonios neprilygs vynui su Stalinu (praktiškai galėtų vadintis "kruvinasis Josefas" ar panašiai)...

    AtsakytiPanaikinti