2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Priešgaisrinė sauga belgiškai

http://www.if.lt





































Šiandien per prancūzų pamoką apturėjom ne tik plus-que-parfait, bet ir priešgaisrinės saugos mokymus. Na, tokį trumputį praktikumą :) Artėjant pertraukai, mokytoja informavo, kad štai 11 val. jau tuoj tuoj sukauks sirena (neišsigąskite) ir visi turėsim vorele laiptais nusileisti į pastato pirmą aukštą, išeiti lauk ir pereiti į kitą gatvės pusę. O tada, ji mus suskaičiuos, ar niekas nesudegė. Na, apsirengėm paltukus, susimuturiam šalikus ir laukiam mes tos kaukiančios sirenos (įsivaizdavau, kad ji kauks ne mažiau kaip toji ant "Redos" sienos per sausio 13). Lygiai vienuoliktą - tyla. Penkios minutės po - tyla. Hm. Mokytoja išėjo pasiteirauti administracijoje, gal kartais gaisras atšauktas. Ten sako, kad ne, laukit. Dar penkios minutės - tyla. Keista. Pradarom duris, o ten - tokia  ramiai zvimbianti sirena (labiau primenanti argonautus viliojusias jūrų mergeles, nei pavojaus signalą). Ištrepsėjom visi lauk, pastoviniavom, parūkėm, paplepėjom ir pargūžėjom į klasę. Mokymai baigėsi, prasidėjo pamoka.

Nieko ten  ypatingo nebuvo tuose mokymuose - nei dujokaukių, nei dirbtinio kvėpavimo, nei panikos. Tad nuobodžiai besigelbėdama nuo gaisro aš prisiminiau nemirtingą kolegės Rūtos pasakojimą apie atominius mokymus VDA. Kaip visa akademija entuziastingai ruošėsi atominei evakuacijai - tekstilininkai gamino tvarsčius, skulptoriai - neštuvus, o nuskambėjus pavojaus signalui, visa akademija apsigobė baltomis paklodėmis ir draugiškai ėmė šliaužioti Vilnelės pakrantėmis. Kaip porina Rūta, studentams džiaugsmo buvo per akis, o užsienio turistai spoksojo akis išvertę. Ką gali žinoti, gal gi koks performansas? :)

Aš savo trumpoje gyvenimo tais laikais patirtyje, apturėjau tik vienus mokymus. Pradinėse klasėse visi treniravomės kuo greičiau užsimaukšlini priplėkusias dujokaukes. Įsispraudimo į tas gumines kaukes technologijų nebepamenu, bet stipriai įstrigo tai, kad jos baisiai pešė pradinukų plaukus :)

2 komentarai:

  1. o matai jum dar ir laiką ispėjo, o mum pasakė, kad bus pirmadienį, ir viskas. tai iš ties, gali ir apsigaut žmogus, nežinosi, ar čia tikras gaisras ar čia patikrinimai....
    bet žo, mes ir per ilgai laiptais leidomės (visgi iš 3 aukšto, ne iš pirmo..), ir "barėsi" ant mūsų, kam mes savo tašes pasiėmėm, sakė, viską reikėjo palikt ir lėkt...
    nu aš tai ir realiai situacijai esant, jei nebūtų daug streso, turbūt tašės nepalikčiau xixi (optimistė)..
    žodžiu sakė nilabai gerai čia, kitu kartu jei toks tfu tfu bus tikras, žinokit.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai, Jolita, jei (tfu, tfu, tfu) bus kitas kartas, tai ir lėksim :) o tada sakys, ko taip greitai lekiat ir užkemšat laiptines :)

    Mums dėl rankinių nepriekaištavo - pati mokytoja sakė, kad paisiimkit rankines, bet vadovėlius ir viską, kas ant stalo - palikit, nes ateis tikrinti :)

    AtsakytiPanaikinti