2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Sendaikčių turgus - Marche aux Puces


















Jau seniai ruošiausi aprašyti mūsų sekmadienines išvykas į šurmulingus sendaikčių turgus. Švelniai tariant, eklektiški blusturgiai - tarsi savotiški daiktų kapinynai, kuriuose galima rasti ir plastmasinio kibiro rankeną, ir marokietišką arbatos servizą. O dar puikiau tai, kad visą šitą jormarką galima apžiūrinėti, čiupinėti, matuotis ir fotografuoti. Man - tai pats interaktyviausias taikomosios dailės muziejus po atviru dangumi ;).
















 














 














 

















Tikriausiai didžiausias blusų turgus vyksta Jeu de Balles aikštėje. Ir jei turistinis gidas nemeluoja, šioje aikštėje sendaikčių pardavėjai prekiauja nuo 1873 m. Išties šis turgus įspūdingas - didžiulė aikštė nuklota viskuo: puodais, kavos servizais ir nuskeltais ąsočiais, įrankiais, patriušusiais kailiniais ir apiblukusiomis uniformomis, bižuterija ir įvairiais aksesuarais, paveikslais, keramikinėmis plytelėmis, šeimyninių fotografijų pilnais albumais, plakatais, muzikos plokštelėmis, kasetėmis ir kompaktiniais diskais, šviestuvais, spyruoklinėmis lovomis ir šiek tiek vis dar aksominiais foteliais, afrikietiškom kaukėm ir siūlų kamuoliukais, sportbačiais, žaislais, menorom, virvelėm, grandinėlėm, lemputėm, kortom, kirpyklų kėdėm, voniom ir klozetais, ir t.t. Ko tik širdis geidžia, ko tik namuose reikia. Apžiūrėjus visas dėžės ir kabyklas galima įsigyti tikrai neblogų, vertingų daikčiukų. Va, Nerijus vos nenusipirko automatinės spausdinimo mašinėlės už 15 eurų, o aš nusipirkau (už tą pačią sumą) sagę. Tikriausiai permokėjau, bet nemoku derėtis. Tiesą sakant, niekada ir nemokėjau.

Kitas, mažiau patrauklus - gana statiškas sendaikčių turgus vyksta Sablon aikštėje. Čia panašiau į nacionalinį dailės muziejų. Atskirose palapinėse išstatyti aliejiniai paveikslai, drožiniai ir indai, iškabinti juvelyriniai dirbiniai, bezmėnai ir gobelenai. Čia prekiaujama daug brangesniais daiktais ir daikteliais nei Jeu de Balles aikštėje.















 

















Tiesa, ko negalima pamiršti - visas rajonas aplink Jeu de Balles aikštės turgų - sendaikčių parduotuvės ir antikvariatai. Nuo mažu parduotuvėlių iki keturių aukštų univermagų. Tikrai yra kur akis paganyti ;)

4 komentarai:

  1. Man ten irgi patinka. Kas megsta pasiknisti, tai rojus :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha :) vat šiandien, atrodo, kad už du eurus įgijau karoliukus tirų perlų. Na, visaip krapštėm, vartėm ir vis tiek atrodo, kad tikri :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikiuosi jog kada nors ten nuvykusi,rasiu kokiu "perliuku" kurie tiks man ir namams,begalo megstu sendaikcius!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuvykit :) O aš vis laukiu progos apsilankyti brokantėj - pačių žmonių gatvėje parduodamų nebereikalingų daiktų. Bet vis kas nors sumaišo. Va, rugpjūtį vyks didelė brokantė, bet tai, kad tom dienom mes atostogausim :(

    AtsakytiPanaikinti