2013 m. liepos 4 d., ketvirtadienis

Knygos apie Lietuvą Waterstones knygyne

Dar nieko nerašiau apie Lietuvos parengtą kultūros programą, skirtą pirmininkavimo pusmečiui. Kita vertus, nėra dar kur skubėti - nepamačius gyvai - negalima nei girti, nei peikti, bet užmojai, vienareikšmiškai, ambicingi. Belgijos padange praskries vienos didžiausių Lietuvos (ar lietuvių?) kultūros žvaigždės - Violeta Urmana, Jonas Mekas, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Oskaras Koršunovas, Šarūnas Bartas ir kiti nuostabūs vardai ir veidai. Laukiu nekantriai, nes bilietus į du renginius jau sugebėjau išplėšti.

Pirmasis kultūrinis šūvis nuskambėjo Waterstones knygyne, kur visą pusmetį bus galima įsigyti literatūros apie Lietuvą ar kaip nors susijusios su Lietuva. Kiek užmačiau pirmadienį vykusiame kick-off renginy, lentynos nuo knygų gausos tikrai nelūžta, tačiau pateiktos pardavimui gėdos taip pat nedaro.

Aš asmeniškai pasigedau nors vienos knygos, pristatančios lietuvišką virtuvę, kulinarinį paveldą, muzikinių leidinių (aišku su geros kokybės CD), galbūt kokio vieno fotografijos albumo (ne, ne "Žalgirio vyrai" (nors jis irgi nėra prastas), bet tarkim ko nors iš A. Sutkaus repertuaro ir pan. Viena ausimi lyg girdėjau, kad knygų rinkinys bus pildomas atsisžvelgiant į pageidavimus ir paklausą. Džiaugsiuosi, jei taip, nes gal yra ir daugiau tikrai geros grožinės literatūros verstos į anglų kalbą (ar ja parašytos), ne tik Ruta Šepetys knygos. Gal ir ne. Bet tikriausiai, kad yra.

Trumpiau tariant, iniciatyva puiki, manau, kad turėtų patraukti nuolatinių lankytojų dėmesį, atnešti Waterstones knygynui šiek tiek daugiau pelno ir žinoma, kiek tai kilstelėti Lietuvos žinomumo reitingus čia, Briuselyje. Ir galiausiai, turiu nuoširdžiai prisipažinti, kad man visuomet patiko knyginės iniciatyvos. Valio ir šiai!


P.S. Visą kultūrinių renginių programą Belgijoje ir ne Belgijoje galite pavartyti štai čia.

2 komentarai:

  1. Na, aišku, kad visas veiksmas vyks Briuseliuose. Gal net teks prisiruošti ta proga ir Briuselin atvažiuoti.:)
    O pas mumi darbe (Komisijoje) ta proga iškabinta Jovaišos fotografijų iš "Neregėtos Lietuvos" repertuaro paroda. O vakar kaip tyč vyninėje prie Mozelio smagiai paminėjome ir prezidentavimo, ir liepos 6 progas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atvažiuokit, atvažiuokit - nakvynę galiu jau šiandien pasiūlyti :) O renginių vyks ir kitose šalyse - čia rasi programą http://www.lrkm.lt/go.php/lit/IMG/642

      Panaikinti