2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Naktinės šviesos ir muzika Villers-la-Ville vienuolyne

Turiu pripažinti, kad spalį praleidome turiningai - apsilankėm marionečių teatre, dviejose alaus daryklose, paviešėjom Liuksemburge ir romantiškame Villers-la-Ville cistersų vienuolyne, paklaidžiojom po Briuselio senamiestį beieškodami kultūrinės nakties instaliacijų ir performansų, šventėm Tatos jubiliejų ir Helauvyną. Fiu... dar tarpuose tarp kultūros išsilaikiau prancūzų B 2.1 egzaminą, pažiūrėjom kine "Paperboy" ir niekaip neprisivertėm pradėti sportuot (eilinį kartą).


Vakaras praleistas Villers-la-Ville pasitaikė kaip reta ramus ir šiltas, be menkiausio vėjelio ir debesėlio. Tad net negalvodami apie žvarbulį kultūringai praslankiojom po griuvėsius iki pat išnaktų. Ko ten mums reikėjo? Tiesą sakant, ne tiek ir daug - šiek tiek romantikos ir dar truputuką kultūros (cha cha cha, snobeliai), kurią tą vakarą siūlė vienuolynas.



Vyko kasmetinė šviesų šventė: žvakėmis ir specialiais žibintais buvo apšviestas beveik kiekvienas griuvėsių kampelis, kuriame vyko įvairiausi muzikos ir teatro pasirodymai. Šiek tiek makabriški, šiek tiek nostalgiški, šiek tiek pasakiški, bet su džiaugsmu sutikti tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Man, asmeniškai, didžiausią įspūdį paliko "Raudona merga" su kaulų karietaite (iš kurios grojant muzikai lėtai pakildavo kaulažmogis), milžiniškame kleve sėdėjusi trubadūrė (dainavusi istoriją apie karalaitį-gyvatę), medžio gerklės arba pagirios (niekaip nesutarėm, kaip reikėtų tiksliai išsiversti instaliacijos pavadinimą "gueule de bois" - foto viršuje) ir vokalinis vyrų ansamblis.


Kitas teigiamą įspūdį patikęs šventės aspektas - gana buitinis - kainos. Įėjimas į vienuolyną kainavo tiek pat, kaip ir paprastą dieną - 6 eurai. Laikinai įrengtoje kavinėje buvo galima nusipirkti karštą užkandį (pvz., gerą gabalą kišo arba blyną su kumpiu už tuos pačius 6 eurus, o karštą vaflį - už 2 eurus). Patiko šitas žmoniškumas, ypač kai Lietuvoje (kaip bebūtų liūdna ir kvaila) pasitaiko atveju, kai nusipirkus bilietą dar tenka atskirai primokėti norint pasinaudoti tualetų. Na, bet pamirškim - štai Jums kelios nuotraukos iš Villers-la-Ville šviesų šventės.









7 komentarai:

  1. tokios foto tik ir dvelkia viduramžiais ;) patinka

    o kaip tas "paperboy"? rekomenduoji žiūrėt?
    nes iš imdb plakato tai nesirinkčiau žiūrėt laisva valia, nebent priversi ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Ramune ;)

      Paperboy... na, man, prisipažinsiu, kad paliko visai neblogą įspūdį. Toks gana tiesmukas, kiek žiaurokas ir vos vos netikėtas. Nes eidama į kiną nė nenutuokiau apie ką bus filmas, tai buvau maloniai nustebinta. Sunku pasakyti, ar rekomenduoju, bet gal labiau taip nei ne ;)

      Panaikinti
  2. Oho, kaip patinka, labai, juolab, kad mačiau tą vietą savo akimis

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mums sis renginys irgi labai patiko, bet tas skeletukas vezimaityje nerealiai israiskingas :) Man labai dar patiko tas penketas akapela dainuojanciu vyruku "Canal'do" :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šitie vyrukai tikrai puikiai dainavo

      Panaikinti
    2. Tikrai "Canal'do" ir mums labai patiko (kažkur pasimetė jų nuotrauka).

      Panaikinti