2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Neuhaus outlet'as

Šokolado mėgėjams tikriausiai net nereikia pasakoti, kas yra tas Neuhaus'as. Kitiems, kurie tikėjosi, kad imsiu ir parašysiu apie batų išparduotuvę, trumpai pristatau - ta daaaam - vieną iš geriausių belgiško šokolado gamintojų - NEUHAUS.


Pradžią šiam saldžiam verslui davė 1857 m. madingiausioje Briuselio vietoje - dengtose Šv. Huberto galerijose (konkrečiai - Galerie de la Reine) - šveicaro Jean'o Neuhaus'o su svainiu įkurta ...vaistinė. Joje Nauhaus'as pardavinėjo ne ką kitą, o bombonkes nuo kosulio ir nuo pilvo skausmų. Į šeimos verslą įsiliejus Jean'o sūnui Frédéric'ui, čiulpinukai nuo pilvo dieglių virto šokoladu. Frédéric'o sūnus Jean'as 1912 m. sukūrė garsiuosius praline - šokoladinius saldainius su įdaru, o jo talentinga žmona Louise Agostini - nepakeičiamas praline dėžutes šokoladui, kurias iki šiol naudoja visi Belgijos šokoladininkai.


Tai, kad Neuhaus'as yra vienas iš šokoladininkų lyderių - seniai žinojau, tačiau, kad jų produkcijos galima įsigyti Briuselio pakraštyje įsikūrusioje išparduotuvėje - man buvo didi naujiena. O tai, kad nuvykus į šią svajonių išparduotuvę galima ragauti visus saldainius iš eilės - pasirodė absoliučiai tobula. Tai ir nuvykom į Vlezembeek'ą savomis akimis pamatyti tą šokoladinį rojų.


Svarbiausia vieta išparduotuvėje - pavadinkim, kad didmenos prekystaliai, ant kurių sukrautos kilograminės dėžės saldainių: įprastinių praline ir triufelių. Kilogramas kainuoja 25 eurus, trys - 50 eurų. Gėris. Kaip tik tinkamas daiktas Kalėdoms. Perki tris - pamaišai ir savo nuožiūra sudėlioji į dovanų dėžutes (kurių retkarčiais būna pirkti toje pačioje išparduotuvėje).



Galiojimo laikas - nepriekaištingas. Trumpiausias, kurį aptikom - pusantro mėnesio. Visi kiti galioja dar maždaug pusmetį (ar tai nėra daugiau nei gana?).



Neuhaus'o išparduotuvėje galima įsigyti ir jau supakuotų šokoladinių dėžučių, kavos, arbatos ir sausainių, tačiau jų kaina yra tokia pati, kaip ir miesto parduotuvėse - specialiai patikrinau.



Šią išparduotuvę galima pasiekti automobiliu arba viešuoju transportu (metro stotelė - Erasmus).

Neuhaus'o išparduotuvės adresas Postweg 2, 1602 Wlezembeek.
Darbo dienomis parduotuvė dirba nuo 9 val. iki 18 val., šeštadienį - 17 val.


Taip pat galite aplankyti kitų gamintojų fabrikėlius-firmines parduotuves-išparduotuves:

Godiva (fabrikėlis-išparduotuvė, dirba I-VI nuo 10 val. iki 18 val.)
4, Avenue de Jette
1081 Bruxelles

Zaarbar Belgium sa
125, Chaussée de Charleroi
1060 Bruxelles


4 komentarai:

  1. Malonu, kad pavyko nustebinti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Net nezinojau, kad yra ir sokolado isparduotuves :) as pati dirbu sokolado parduotuveje, tai kaip ir atsivalgius, bet gero sokolado niekada neatsisakau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man irgi, Margo, buvo staigmena, kad yra šokolado išparduotuvės ;) bet pagal lietuvišką madą aš jas pavadinčiau "firminėmis parduotuvėmis", kokios būdavo (o gal ir yra) beveik visuose fabrikėliuose :)

    AtsakytiPanaikinti