2012 m. birželio 21 d., ketvirtadienis

Tai Hon - taivaniečių virtuvė mūsų kieme

Na, aš čia truputį per smarkiai pasigyriau, bet ne tiek daug, kad tektų raudonuoti. Visai netoli mūsų namų, pačioje place Jourdan pašonėje atradome puikų taivaniečių restoraną. Neprilygstamas! Lankiausi jame tris kartus ir visus tris valgiau tą patį patiekalą (tikriausiai pirmą kartą gyvenime taip elgiuosi, jei neskaičiuoti dienos pietų Vilniaus užkandinėse) - jautieną su baklažanais ir česnakais... negalėjau atsispirti geriems gomurio prisiminimams ir pasirinkti ko nors kito... nors kaimynų patiekalai atrodė nepriekaištingai, kaip ir palaimingos jų minos. Kitą kartą valgysiu arba krevetes su baklažanais ir česnakais arba imperijos stiliumi paruoštus baklažanus...

Užkandžių asorti


Nieko nenusimanau apie taivaniečių virtuvę ir nė neįariu, ar tai, kuo vaišina žilas, kaip porcelianinė lėlė šeimininkas, yra labai taivanietiška ar labiau pritaikyta europiečio skonio receptoriams, bet nepaisant to - Tai Hon virtuvėlė dirba pagirtinai.

Jautiena su baklažanais ir česnakais

Meniu gana trumpas. Užkandžiai, po tris-keturis pagrindinius patiekalus iš jautienos, kiaulienos, paukštienos (vištienos ir antienos), krevečių, žuvies ir daržovių. Viskas telpa viename meniu lape. Ir viskas su atida ir pagarba paruošta (neskaitant prieskonių konfeti lėkščių pakraščiuose).

Vištiena imperijos stiliumi. Aštri.Tikrai aštri.


Restoraniukas visuomet pilnas žmonių, kurie nieko nelaukdami okupuoja staliukus vos pradėjus dirbti Tai Hon virtuvei. Gal tai geras ženklas? ;)

Tai Hon adresas - 356, Chausee de Wawre, 1040 Etterbeek

3 komentarai:

  1. Oiiiiii... seile nutyso... prisiminus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tiesa, tas imperiale stilius, kuriuo valgiau vištieną, toks aštrokas, atsargiai. sekantį rytą net dūmelis pasirodė.

      Panaikinti