2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Titulus - vyno parduotuvė Matongé

Daug šį kartą nepostringausiu, tik pasidalinsiu atradimu - mikro dydžio vyno parduotuvėle-vynine afrikietiškojo Matongé kvartalo prieigose, Wavre gatvėje.

Į jauno prancūzo puoselėjamą "Titulus" užsukom ieškodami dovanos savo mažiausiam krikštasūniui - norėjom rasti gero vyno, skirto laikymui, butelaitį. Planas maksimum (aštuoniolika metų), išklausius vynininko paaiškinimus ir turimų vynų charakteristikas, buvo pakoreguotas iki midi (penkiolikos metų). Pagyrimo vertas pats vyninės šeimininkas, negailėdamas žodžių, bet ir neperlenkdamas per daug lazdos jis mums pristatė mūsų pageidavimus atitinkančius vynus, paaiškino, kokios sąlygos reikalingos, kad padovanotas vynas sėkmingai sulauktų šešioliktojo krikštasūnio gimtadienio ir leido patiems pasirinkti. Likom patenkinti. Tikimės, kad praėjus penkiolikai metų galėsim kelti raudoną taure burgundiškojo į krikštasūnio sveikatą.




"Titulus" prekiauja vien tik natūraliais vynais, kuriuos perka iš tradiciniais būdais vynuoges auginančių Prancūzijos (daugiausia) ir Italijos vyndarių. Čia vyksta susitikimai su šiais natūraliaisiais vyndariais ir jų kūrybos degustacijos. Ir kas neįtikėtina - futbolo čempionato žiūrėjimas nedidelėje kompanijoje su taure vyno ir gurmė užkandžiais (šiais, beje, taip pat prekiaujama vyninėje). 

Beje, ragautas vienas iš "Titulus" vynų paliko malonius prisiminimus (ačiū J.T. ir T.J.), kurie ir vilioja dar kartą užsukti pas svetingą vynininką.



"Titulus" rasite:
167a, chaussée de Wavre, 1050 Brxelles
+32(0)2 512 98 30
tituluspictus@gmail.com

O čia galite prasti daugiau Briuselio vyno rūsių, parduotuvių ir vyninių rekomendacijų (angliškai).

Tai, kad jau apie vyną - tegu dainuoja "Beirut" apie dramblius :)


2 komentarai:

  1. Na nenuostabu kad Titulus priklauso prancūzui, juk belgai alumi juk garsėja. Gaila kad Lietuvoje tiek mažai belgiškos kultūros.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na taip, belgai teturi vieną (ar du) vyno augintoją-gamintoją. Jo nedidelis vynuogynas lapoja šalia Gento, bet o tačiau, labai geru skoniu šis vynas nepasižymi. Man asmeniškai jis arba per saldus, arba labai nuobodus, "be kibirkštėlės". Bet gal tobulės :)

      Taip pat belgai sunkia puikus vaisių ir uogų vynus - kaip ir mes ;) Na, o apie alų ir Belgiją galima kalbėti nesustojant - jau ką moka jie varyt - tai moka, nors patys 8 iš 10 kartų renkasi lagerius, o ne aukštos fermentacijos alus, apie kuriuos tas belgiškų alų garsas ir sklinda.

      Panaikinti