2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Tulpių šventė Keukenhof'o soduose






















Tie, kuriems jau teko lankytis Keukenhof'o soduose, turėtų puikiai prisiminti svaiginantį hiacintų aromatą, tulpių vaivorykštes, nesuvaldomą pagundą pyškint fotoaparatu į kairę ir į dešinę bei apsvaigusius ir išsišiepusius kitų lankytojų veidus. Manau, kad man pritarsite, nėra ko daug aušinti burnos apie tai, ko vis tiek nepavyks nei dorai aprašyti (čia jau reikia gerai išmiklintos meistro plunksnos), nei nupasakoti įvairiais jaustukais ("Oi, kaip gražu! ", "Ach...", "Oi, ten kaip nuostabu!"). Todėl pradžiai dalinuosi keliomis fotografijomis iš parko, o peržvelgę jas - rasite gėlių mozaiką. Neatsilaikiau prieš žiedlapius, praradau saiko jausmą...

Jau bevažiuojant artyn sodų, mus pasitiko spalvingi Olandijos laukai ir naujiems gėlių laukams ruošiami arimai.























O įėjus pro vartus - galva pati apsisuko...



















































Žiedų laukai, šalia kurių galima pasiplaukioti elektriniu laiveliu - sužavėjo. Nebuvau iki tol mačiusi tiek gėlių vienoje vietoje... Fantastika! Ištisi laukai, lyg kokių dekoratyvinių burokų - žvelgi ir vis tiek negali patikėti, kad tai gėlės...

O tada dar užėjom į orchidėjų oranžeriją...

















































...akys mato, o širdis trokšta visas šias grožybes turėti ir savo namuose. Gal kada nors, kai būsiu karalienė ir galėsiu samdyti armiją linksmų ir petnešėtų sodininkų :)















































O štai ir esminis parko vinis - tulpės, hiacintai ir narcizai... pasigrožėkit (ir nesakykit, kad neįspėjau, jog praradau ten saiko jausmą):





























































7 komentarai:

  1. taip, taip, žinau tą linkstančių kojų jausmą, kai susilieja spalvos ir kvapai ir kuris aplanko įžengus į šiuos sodus. tikrai, tai nėra aprašoma, o tik patiriama.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha :) o vakare, kai užmerki prieš miegą akis, matai jūras žiedų

      Panaikinti
  2. Ak, laukiu be proto!!! Gal pagaliau pavyks ten apsilankyti. Ačiū už tiek fantastiškų foto!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu Tave čia matyti, Audrone! Manau, kad Tavo apsilankymas bus dar įspūdingesnis, nes aną savaitgalį dar daug buvo nepražydusių pumpurų, o ir medžiai dar buvo plikoki :)

      Panaikinti
  3. Šiemet lankiausi Groot-Bijgaarden'e, bet aišku, kad Keukenhofas lenkia visomis prasmėmis. Grožis. Gal kitais metais pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man gal net Groot-Bijgaarden'as kiek labiau patiko. Gėlių įvairovė - veikiausiai ta pati, tik mažiau tų "inspiration" salelių, o ir lankytojų mažiau ;) Kita vertus Keukenhof'e, esant galimybei irgi būtina apsilankyti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oj kokios gražios tulpės, o kiek skirtingų rūšių ir spalvų... Kaip norėčiau pamatyti šį vaizdą gyvai ir pajusti tą jausmą, kokį jautė autorė. Labai gražu. Pavydžius Jums baltu pavydu :)

    AtsakytiPanaikinti