2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Auto-moto show Briuselyje





















Sekmadienį dar suskubom apeiti paskutinę dieną beveikusią Briuselio automobilių ir motociklų parodą "Salon". Visas malonumas buvo vertas šiek tiek daugiau kaip dvylikos eurų ir ilgų klajonių po sales (taip sakant, vilką kojos peni). Nesu buvusi automobilių parodoje, tad negaliu briuselietiško varianto nei pagirti, nei supeikti - tikra vyriško hormono šventė, pagražinta miniatiūriniais "moteriškais" automobiliukais ir stilingai užmaskuotais šeimyniniais autobusais. Po sales pasklidusi potencialių pirkėjų ir šiaip žioplių minia tirščiausia prie ekonomiškų automobilių ir prie seilėtekį keliančių ferrarių ir mclarenų - bent nusifotografuoti šalia blizgančio sparno, bent paeiliui pasėdėti prie svajonių automobilio vairo. Ach, vargani troškimai svetimų galimybių ir pasakų turto...









































Įdomu buvo paspoksoti į gamintojų stenduose eksponuojamus futuristinius koncepcinius modelius - nuo miniatiūrinių simpatiškų elektrinių žvėrelių, kartais nė iš tolo neprimenančių normalios keturratės transporto priemonės...























...iki plėšrios išvaizdos plieninių gyvulių, pritinkančių vien tik Betmeno komiksų blogiukams,





















... ir mažai pavojingų gyvulėlių.





















Visam šiame glianciniam pasaulyje tyliai rodėsi ir nedideli antikvariniai stebuklai, kažkada, prieš devyniasdešimt metų, išdidžiai blyksėję pirmoje Briuselio automobilių parodoje, nežmonišku greičiu birbę Ardėnų ralyje ar kaprizingai purpsėję nelygiu Briuselio grindiniu.





















Kitos įdomybės - eko-koncepciniai automobiliai, kaip šis:





















Citroen'o modeliukų lentyna ...





















ir žaismingi mugės lankytojai - varžtų ir lakų pasaulyje šelmiškai mirksintis homo ludens.



4 komentarai:

  1. na, eiti į šią parodą rekomenduojama turint stiprią širdį ir daug pinigo, o širdininkams rekomenduojama likti namuose... tiesą sakant, kai buvau pirmą (ir kol kas vienintelį kartą) tokioje parodoje, pažindinausi su daugeliu mašinų modelių, kaip tu ir rašai, nuo klasikos iki visiško mederno, nuo kolektyvinių-šeimyninių iki sportinių futuristinių ir pan., žavėjo ;)

    gražiausia mašinos spalva salone - balta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. a jo, dėl stiprios širdies tai Tu stipri :) galiu tik įsivaizduoti, kad nuoširdiems auto dizaino mylėtojams, kūrėjams ir šiaip greitiems ir įsiutusiems turėtų virpėti skilveliai ir spazmuoti aortas :) Gi gražu, negali to paneigti. Gi norėtųsi, bet nepakankamo gerumo tas kitas svarbus žmogaus organas po širdies - piniginė.

    Vienžo, gražus ir šiek tiek imaginacinis prabangos pasaulis. Bet man patiko. Nors, knygų mugės mane žavi labiau :) Pvz., Frankfurto ar Bolonijos...

    P.S. Pagalvojau, Ramune, gal reikėtų aplankyti kokią kulinarijos ar dizaino mugę. Gi Briuselyje jų vyksta gyva galybė. Ką manai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ach, taip, Jazzille, pažiūrėti tikrai gražu :) tiek blizgesio ir prabangos vienoje vietoje esu mačius tik gal juvelyrinių dirbinių parduotuvėj :)

    AtsakytiPanaikinti