2013 m. sausio 25 d., penktadienis

Taip mes pradėjome naujus metus

Šitą įrašą tikriausiai, kad turėjau paskelbti tą pačią sausio pirmą dieną, bet tuomet per daug džiaugiausi Prano ir Jovitos viešnage. Tad koks gi skirtumas, anksčiau ar šiek tiek vėliau - svarbiau, kad puiki sausio 1-osios dienos nuotaika niekur nedingtų visus dvylika mėnesių (girdi nuotaika? Nedink!).


Naujuosius metus sutikome Briuselyje. Norėjom pamatyti, kaip čia šitai atrodo. Na ir pamatėm... pliaupė kaip iš kibiro, lijo šunimis ir katėmis, ir dar kaspinais (čia jau kaip prancūzai pasakytų), bet vis tiek išdrįsom nusigauti iki Menų kalvos fejerverkų pasižiūrėti (neturim televizoriaus, tad kaip bebūtų tenka ieškoti "gyvo" vaizdo). Žmonių buvo daug, visi linksmi ir su ... skėčiais. Puikuma. Taip ir stebėjom savo fejerverkus pro skėčio kampa ;) Dvidešimt minučių. Visomis dvidešimt minučių ilgiau nei Liuksemburge (nai nai nai).


Grįžę pėsčiomis namo, pasidžiovėm batus, karališkai atsikimšom butelį šampano, atsidarėm fois gras, Neuhauso saldainių ir dar kažko ir taip pasveikinom jau atėjusius Naujuosius. Bet už tai sausio pirmoji buvo puikiausių puikiausia diena - prabudom anksti (na, sąlyginai), švariomis galvomis ir saulei šviečiant išdūmėm prie jūros. Čia, reikia pasakyti, buvo susirinkę veik visi Belgijos gyventojai, kurių tą dieną nekamavo pagirios ir nemigo nuovargis. Vaikštinėjo, fotografavo įsisiūbavusias bangas, buvo geri vienas kitam, savo savo vaikams ir šunims (supraskit - mėtė jų mėgiamus pagalius kuo toliau ir daug kartų iš eilės).


O mums buvo paprasčiausiai smagu ir labai jauku, į galvą nelindo jokie egzistenciniai apmąstymai nei neįgyvendintų užmojų gailesiai, nei aštrūs naujų tikslų kontūrai. Tik batų plyšiai liko pilni drėgno šiaurės smėlio, galvos - vėjo, nuo kurio kutulingai šiurpo nugaros ir rausvai dilgsėjo ausys.





Your mojito Ernest's way

Sušiurpę išdūmėm tiesiai į foking Briugę.


Čia apsukom tradicinį garbės ratą ir pasukom į Gentą, kur macdonalde sukrimtom kuklią vakarienę (paprasčiausiai - daug kas sausio pirmą nedirbo - ilsėjosi po naujųjų sutikimo bei ruošėsi kitų metų gyvenimui) ir pardūmėm namo. Taiva, Pranai, aš Tave myliu. Labai.


11 komentarų:

  1. Kaip įdomu, kad nuotraukos nuo jūros, tai , rodos, padarytos Olandijos pakrantėje :D Viskas taip vienoda.
    Man irgi patiko sausio pirmosios rytas be galvos skausmo ir be kažkokių prisižadėtų darbų ir žygdarbių ateinantiems metams. Buvo paprastas, saulėtas ir gaivus rytas !!! Tikiuosi ir visi ateinantys metai tokie bus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. rodos kai šalta net į tą pusę, link jūros, netraukia ;) bet džiaugiuosi, kad pavyko smagiai bei turiningai praleisti laiką

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai žinai, kai savi žmonės šalia - visada tas laikas kitoks, malonesnis ir svarbesnis :)

      Panaikinti
  3. Praleidžiu, atseit negirdėjau, kas ten buvo pasisakyta apie Liuksemburgo fejerverkų trumpumą, ir iškart sakau, prie jūros visada gerai (trumpiau ar ilgiau) pabūti. Labai šauni idėja Naujiems Metams, beje. Pagal tuos raudonus spėju, kad buvot Ostendėje. Bet va, kad jūs dar tą pačią dieną spėjot prasukti ir pro Briugę, ir pro Gentą - čia jau įspūdinga. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pala, peržiūrėsiu, ką parašiau - negali būti, kad išsprūdo kažkas apie Liuksemburgo fejerverkus!..

      Ir tikrai taip - buvom Ostendėj, kažkaip nosies tiesumu ir daug negalvojant. O kai savais ratais - pakeliui esančių gražesnių miestelių svečiams neparodyt - būtų nuodėmė :)

      Panaikinti
  4. O aš dar labiau jus visus keturis myyyliuuu. Myliu Briugę, Gentą, Brius. ir visus miestus ir miestelius, kuriuose jūs buvojate

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip sakoma gera pradžia - pusė darbo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sese, Tu išprotėjus (t.y labai protinga) :D*

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tiek pat kaip ir Tu, broliau :) *

    AtsakytiPanaikinti