2013 m. sausio 11 d., penktadienis

Buitinės smulkmenos - kur pirkti? Where to buy? Où achater?

Naujiems metams prasidėjus sulaukiau net kelių žmonių klausimo, kur Briuselyje nusipirkti... dantų šepetuką, dušo kepuraitę, stiklinių ir termometrų. Todėl ir metus pradedu praktišku įrašu apie buitines smulkmenas. Geriau pagalvojus, jau seniai galėjau apie tai parašyti, bet pati išsiaiškinus - pamiršau, kad ir mano galvoje kažkada rasdavosi panašūs klaustukai.

Tikrai neišvardinsiu visų parduotuvių pavadinimų, bet pasidalinsiu, kur aš pati perku kasdienybei reikalingus daiktelius. Taigi:







Blokker - indai, serviravimo reikmenys, puodai ir keptuvės, smulkesnė virtuvės technika; vonios ir podėlių smulkmenos (skalbinių segtukai, šepečiai, dėžutės, etc.), sezoniniai papuošimai, žaislai, baldai (kėdės, sėdmaišiai, lentynos), etc. Kainos - žemos. Parduotuvės įsikūrusios kiekvienoje prekybinėje gatvėje.









Brico - beveik lietuviški "Senukai". Čia rasite namų priežiūros ir remonto prekių (dažų, vinių, tapetų ir užuolaidų), augalų, replių, plaktukų ir paveikslams kabinti skirtų kabliukų. Kainos - žemos ir vidutinės. parduotuvės įsikūrusios daugelyje prekybinių kvartalų.















Casa - indai, serviravimo reikmenys, vonios ir virtuvės smulkmenos, interjero detalės (užuolaidos, pagalvėlės, užklotai, žvakės, žvakidės, sezoniniai papuošimai), baldai (kėdės, foteliai, širmos, lentynos, spintos, sėdmaišiai), etc. Kainos - vidutinės. Parduotuvės įsikūrusios kiekvienoje prekybinėje gatvėje.















Cora - lietuviško prekybos tinklo idealas - visi svarbiausiai buities dalykai bei maistas vienoje vietoje. Praktiškai - Maxima. Kainos - žemesnės nei vidutinės - vidutinės.













Di - latviško "Drogas" atitikmuo: kosmetika (nuo lūpų dažų ir skaistalų iki jūros druskų ir šampūnų), higienos prekės (dantų šepetėliai ir siūlai, dezodorantai ir odekolonai), buitinė chemija. Kainos -  vidutinės. Parduotuvės įsikūrusios kiekvienoje prekybinėje gatvėje.














Habitat - serviravimo ir gaminimo indai, stalo reikmenys, vazos, staltiesės, kulinarinės knygos, grafinai ir taurės; pirkinių krepšiai; reprodukcijos, laikrodžiai, svarstyklės; vonios kambario, svetainės ir miegamojo, sodo reikmenys ir puošybos elementai; virtuvės, svetainės, miegamojo, darbo kambario baldai ir interjero detalės (šviestuvai, kilimai, reprodukcijos, etc.). Kainos - aukštesnės nei vidutinės.















Hema - olandų tinklas - moterų, vyrų, vaikų drabužiai, kosmetika, interjero detalės (užuolaidos, staltiesės ir staltiesėlės, žvakės, vazos, etc.), patalynė (geros kokybės), gaminimo ir serviravimo indai, vonios reikmenys, kanceliarinės prekės, maisto prekės (saldainiai, gėrimai, pyragėliai ir pan.), etc. Kainos - vidutinės. Parduotuvės įsikūrusios kiekvienoje prekybinėje gatvėje.










IKEA - daug apie ją pasakoti tikriausiai nereikia - viskas namams nuo A iki Ž. Kainos - vidutinės ir aukštesnės nei vidutinės.








Makro - kiek suprantu pažiūrinėjus jų svetainę - tai savotiška Maxima, kaip ir kitas jau aprašytas tinkas "Cora". Kainos - turėtų būti taip pat arčiau vidutinių.














Maisons du Monde - prancūzų tinklas - visos namų interjero detalės (reprodukcijos, užuolaidos, staltiesės, skulptūrėlės, šviestuvai, kilimėliai ir kilimai, pledai, pagalvėlės, laikrodžiai, kabyklos, etc.), baldai, serviravimo indai ir taurės, šventiniai papuošimai. Kainos - aukštesnės nei vidutinės.


Media Markt - artimiausias atitikmuo iš lietuviško parduotuvinio gyvenimo - ...Elektro Markt. Tuo viskas ir pasakyta, ar ne? Galima rasti čia visokiausios buitinės, vaizdo, garso ir kt. technikos. Kainos - priklauso nuo to, ką pirksite.








Vanden Borre - buitinės technikos, kompiuterių, fotoaparatų, televizorių ir telefonų parduotuvė. Kainos - aukštesnės nei vidutinės - priklausomai nuo to, ką pirksite.











Wibra - įvairių buitinių smulkmenų parduotuvė. Kaip pastebėta komentaruose - galima rasti stiprių maišų šiukšlėms ir netikėtai dailių žvakidžių, šventinių papuošimų, siūlų, kojinių, tirkotažo ir kt. buityje reikalingų daiktelių. Kainos - žemos. Parduotuvės įsikūrusios kiekvienoje prekybinėje gatvėje.















ZARA Home - ispanų tinklas - kaip sako pavadinimas - viskas namams nuo Zaros: truputis baldų, daug patalynės, rankšluosčių, staltiesių, serviravimo indų (žiauriai gražių) ir taurių, namų kvapai, vonios reikmenys, chalatai ir šlepetės; prekės vaikams (indų rinkiniai, patalynė, drabužėliai, etc.), etc. Kainos - aukštesnės nei vidutinės.








Zeeman - daug už mažą kainą. Suaugusių ir vaikų drabužiai (kojinės, apatiniai rūbai, naminės eilutės, etc.), laisvalaikio prekės (žaidimai, balionai, dažai, etc.), šventiniai papuošimai, etc. Kainos - žemos. Parduotuvės įsikūrusios kiekvienoje prekybinėje gatvėje.


Daugiau šiuo metu į galvą pavadinimų neateina. Jei turite atradę gerų buitinių "taškų" - pasidalinkite informacija - neskūpėkite ;)

11 komentarų:

  1. Tokio ala zeeman stiliaus yra ir WIBRA. Aš ten kartais perku šiukšlinėms maišus (stiprūs ir pigūs!), visokios pigios Kalėdinės dekoracijos (jei reikia didelio kiekio ir vienkartinio, apsimoka), atviručių turi, ir smulkių buities daiktų, esu radus labai (mano akimis) neblogą žvakidę, baltą, kokybišką nors ir kaina buvo ne centais, o keli eurai, kaip ir kitoj pardėj rastum.

    prie VandenBorre tipo, paminėčiau Media Markt, man asmeniškai jis labiau patinka, ir pasirinkimo atžvilgiu, ir kainų.

    Prie Coros paminėčiau ir MAKRO, ir masiniam apsipirkimui, ir pavieniui, taip pat didelis knygų pasirinkimas, kanceliarinės prekės, žaislų,buities prekės, visokie virtuvės indukai, dekoracijos, ne tik maisto.

    o daugiau visi išminėti pagrindiniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ohohoho, kiek dar praslydo pro akis :) Tikrai, Media Markt'as dar yra, Wibra irgi už akių buvo užkliuvusi (bet tik tiek - reiks tų maišų užsukt ;]). O vat MAKRO...hm, neprisimenu - reikia pašniukštinėti internete.

      Pridėsiu Tavo surašytus į bendrą sąrašą - gal kam bus naudinga.

      Panaikinti
  2. Man Liukse kaip tais labai trūksta Zara Home :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai Briuselyje prie knygynų lankymo gali pridėti ir Zara home piligrimystę - praktiškai - šventų vietų lankymas :)

      Panaikinti
  3. Aš dar pridėčiau Brico - http://www.brico.be - tai lietuviškų senukų atitikmuo, prekės remontui ir namų ūkiui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai, Anonimiškas - kaip pamiršau Brico... pridėsiu. Ačiū.

      Panaikinti
  4. Di - latviškas drogas , geras nežinojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jeigu virtuvės dizainas, tai CASA ir IKEA geriausiai tinka. Tik nepasakyčiau, kad IKEA kainos didesnės nei vidutinės.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lankiausi IKEA parduotuvėje, tai net prekyba buitine technika ten tikrai pasirodė gan plati. :) Kainos tikrai prieinamos.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Buvau susidomėjusi buitine technika , tai Vanden Borre lankiausi. Tikrai yra iš ko pasirinkti.

    AtsakytiPanaikinti