2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Leopoldas Lambikas I alias Kicius, Kacius, Katanėlis





























Kurį laiką nieko nerašiau. Ne, ne todėl, kad Belgijoje nusibodo ir nebėra jau apie ką papasakoti. Tikrai ne. Ši maža šalis pilna staigmenų ir visokiausių įdomybių. Priežastis buvo kita. Ją, tiksliau jį, matote nuotraukoje. Mūsų namuose apsigyveno katinas. Dar toks visai katinėlis, gimęs rugpjūčio viduryje.

Pavadinom mes jį tokiu ilgu skambiu vardu - Leopoldas Lambikas I, bet šaukiam trumpais kaciais ir kiciais. Kilmingojo vardo kilmė ir logika tokia: Leopoldas - belgų karaliaus garbei (mūsų kacapėlis irgi yra belgas), Lambikas - briuselietiško alaus garbei (nes abu jie - ir katinas, ir alus - šviesios spalvos ir spontaniško būdo).





















Mūsų Leopoldas turi savo pintą namelį (ugdom gerą skonį, ką ten visokiuose skudurinėse palapinėse gyvens), kurį, esant reikalui, galima paversti kelioniniu krepšiu (kemperiu). Visas tas įmantrus būstas kainavo apie 25 eurus "Tom&Co" parduotuvėje. Kitas stambus pirkinys - WC su stogu ir dvigubu dugnu - užtenka kasdien persijoti kraiką ir išmesti tai, ko ten neturėtų būti. Šitą pirkom netoli namų esančioje "Une vie de chien". O toliau prisidėjo kraikas, žaisliukai, ėdalo indeliai, purškikliai atbaidyti ir purškikliai privilioti, etc.





















Pirmomis dienomis turėjom šiokio tokio vargo su WC dėžute, bet panašu, kad (tfu tfu tfu) jis jau beveik praeityje. Kažkada, artimiausiu metu, teks mūsų chuliganėliui susipažinti su veterinaru. Gal kas galite kokį nors rekomenduoti?


10 komentarų:

  1. Paskutinėj fotkėj, koks "suspicious" žvilgsnis :D Gražus katinėlis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :) jis ten beveik miegojo, svirduliavo visas betupėdamas, tai akys daugiau neatsimerkusios, nei primerktos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai mielas katinėlis;) Mes savo šunį vesdavom pas
    Dr. Dominique Ranson-Cock
    Rue des Eburons 75
    Bruxelles 1000
    Buvom visai patenkinti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. na, sveikinu isigijus varga :D

    o siaip tai aisku labai mielas tas padarelis (kol mazas velgi :)) ir puse jo zavesio tai vardas, tas Lambikas labai skambu! :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, Vytaute, už rekomendaciją :) Reikės supažindinti ir su mūsų biduku :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, Ramune, labai jau Tu čia taikliai :)

    Galvojam, kad ir senstelėjęs Lambikas dar tebeturės to nepakartojamo katiniško žavesio :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mes 3 metus turim katiną ir didesnio draugo neįsivazduojam....negi draugai yra vargas? O taviškis kacas matosi iš snukelio bus rimtas vyras :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tu teisi, Laura, draugai praturtina ir sušildo mūsų gyvenimą :) Todėl ir vargelis ar rūpestis dėl jų - menkniekis :) Juk ir jie dėl mūsų rūpinasi.

    Spėju, kad maniškis katinaitis tikrai bus gatvės mačo :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Katinėlis nuostabus, tik stogo virš WC nereikėtų. Kataniukui savo siusiuko ir kakučio garuose nelabai malonu bus, nesvarbu, kad kraikas išvalytas, kvapas vis tiek lieka.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū už komentarą, Anonimiškas :)

    WC namelyje yra paliktos angos ventiliacijai. Kits dalykas, manau, kad nelabai ten kas garuoja, nes naudojam sugeriantį kraiką, reguliariai WC valom ir keičiam kraiką, o ir grindys pas mus nėra šildomos ar pan.

    O, kad ir nelabai jam patinka, panašu, kad priprato ir nesiskundžia :) Atvirkščiai, į savo WC kartas nuo karto užbėga pakvailioti.

    AtsakytiPanaikinti