2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Portugališki Garsijos pyragėliai






















Netikėtai ir nelauktai mus užklupo spalis. Pirmosios jo dienos, kurias praleidome Londone, nešykštėjo šilumos (29'C!), buvo pilnos lėto vaikščiojimo, bičiulystės, londonietiško tikka masala ir popiečio arbatėlės... bet apie tai vėliau -  kelionių skyrelyje. Duodu ir daugiau pažadų, nes taip ir liko neaprašytos rugsėjo kelionės į fucking Briugę, Leuvain-le-neuve ir Vaterloo, gausi vakarienė etiopiečių restorane "Kokob" "Mokobo", atrastasis Briuselio beginažas ir Šv. Kotrynos bažnyčia. Todėl pažadu, tarpuose tarp prancūzų kursų ir svečių - papasakosiu visas naujienas (kol jos dar nepavirto istorijomis). O šiandien, kol oras neatvėso (nors mano ispanas Iniaki, sakė, kad jau tuoj tuoj oras grįš į normos ribas), pasidalinsiu trumpa žinute apie portugališką kavinaitę "Garcia" (confeitaria Garcia).






















Vieną saulėtą šeštadienį užsukom  į netoliese įsikūrusią "Garcia" (Avenue de la Couronne 75, Ixelles) pusryčių. Mat, garbės tai nedaro, bet šaldytuve, kaip mano brolis sako, buvo tik iš bado pasikorusi pelė. Už dvyliką eurų iš jauno pardavėjo gavom po stiklinę kavos ir keturias bandeles: vieną su kumpiu, antrą su višiena, trečią su krevetėmis, o ketvirta buvo bulvinis pyragaitis su žuvimi. Kepėjus galiu tik pagirti ir pakviesti Jus, kai važiuosit pro šalį, užeiti pas Garcia. Vietiniai mūsų kvartalo portugalai užeina, tai ir Jūs galite drąsiai stumtelti baltas duris į vienuoliktus metus gyvuojančią "Garcia".






















Garcijos kavinaitė - nedidukė, jauki, įrengta tarsi portugališkas kiemelis - su nedideliu fontanėliu, namukų frontonais ir metaliniais baldais raitytomis kojomis, todėl šiek tiek keista, kad niekas kiemelyje ... nerūko :)

Šalimais veikia kepinių parduotuvė "Garcia". Pyragai, kuriuos matėme pro langą, atrodė žiauriai patraukliai. Tai sakau, gal ateikit/atvažiuokit kas nors į svečius - bus proga paragauti portugališkų saldumynų :)

5 komentarai:

  1. Beskaitydama šį įrašą už akių labai užkliuvo šis sakinys
    ---- "gausi vakarienė etiopiečių restorane "Mokobo" "----

    kadangi mano brangiausias iš Etiopijos, tai galvojau, kad visuose, Belgijoje esančiuose Eth restoranuose jau buvom, bet "Mokobo" negirdėtas.
    Čia naujas koks? Briuselyje?
    labai įdomu... nes googlas nemeta kol kas nieko

    AtsakytiPanaikinti
  2. pagalvojau, o gal turi omenu "Kokob" ? nes šitas tai yra Briuselyje...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Būtent taip, Grange. Kokob. Susipynė mintys ir prisiminimai ir gavosi kaip bibliotekoj - ieškai mažos žalios kygelės, o pasirodo, kad tai, ko reikia, yra didelė raudona enciklopedija ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aisku :) Tai jau begu skaityt irasa ir apie tai :)

    AtsakytiPanaikinti