2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Musée des instruments de musique (MIM) - sekmadieninis pasivaikščiojimas


Žvilgterėjau į paskutinius įrašus ir net šyptelėjau - vieni muziejai ir prisiminimai apie šiltas vasaros  dienas. Taip jau gaunasi - kai oras šlapias ir nemalonus, o nosį iš namų iškišti norisi, tai kiši ją arba į kavinę, arba į muziejų, arba į koncertų salę (artba į svečius, jei kas pakviečia). Tai taip vieną sekmadienį tos smalsios nosys atvedė mus į Muzikos instrumentų muziejų. Įsikūrusį viename gražiausių pačiame gražiausiame Menų kalvos pastate, ant kurio stogo iki tol tebuvome gėrę kavą.


Gėda ir prisipažinti, kad panosėję buvusį muziejų apalankyti panūdau tik perskaičius Neringos pasakojimą apie tai, kaip jai ten patiko. Na, bet neveltui sakoma, kad kai bažnyčia arti, tai Dievas toli. Gryna teisybė.
Kadangi Neringa labai išsamiai aprašė ir sufotografavo muziejų, tai aš jau nesikartosiu (juo labiau, kad šiuo metu stengiuosi užkariauti naują fotoredagavimo programėlę, kuri nedaro to, ko aš iš jos prašau). Nuo savęs pridursiu tiek, kad tikrai man tai vienas geresnių muziejų Briuselyje. O didžiausias jo gėris tame, kad praktiškai galima neskaityti jokių etikečių ir jokių eksponatų aprašymų smulkiomis vidutiniško pilkumo raidelėmis. Viskas ko reikia - audiogidas (nemokamas), kuris transliuoja konkrečiu instrumentu atliekamą muzikos kūrinį.


Viskas baisiai paprasta: atėjai prie stendo, atsistojai pažymėtoje vietoje ir klausykis kiek nori akordionais atliekamo tango, birbinamų medinių dūdelių ir dūdmaišių, smagiai griežinamų smuikų, švelnių arfų (beje, žinojot, kad būtent jos yra pianinų senelės?), vibruojančių azijietiškų melodijų ir taurių vargonais atliekamos muzikos.

Trumpiau tariant - puiku. Nuo šiol čia vesimės ir savo svečius :)

Muziejaus adresas:
Montagne de la Cour 2, 1000 Bruxelles

Darbo laikas: II-V nuo 9.30 iki 17.00, VI ir VII nuo 10.00 iki 17.00.

Bilieto kaina: 8 Eur, 6 Eur (lankytojams nuo 65 m. ir suaugusių žmonių grupėms iš 15 asmenų), 2 Eur (3-25 metų amžiaus lankytojams), 0 Eur (vaikams iki 4 metų, muziejaus draugams, spaudos atstovams ir kt.).


4 komentarai:

  1. Na, taip, va ir jūs susigundėt apsilankyti. :)
    Mmm, tikrai, mielai dar kartą su svečiais nueičiau. Ir gal net dar kartą. Nes tas muziejus super geras. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai, kad neblogas. Man, kaip jau minėjau, vien tas didelis pliusas, kad nereikia nieko ten skaityti ir klausytis rimtų audiogido pasakojimų, kad smuiką Nr. 34 padirbo garsus XVIII a. meistas X iš Vienos :)

      Panaikinti
  2. Tikrai labai gera ideja tokie audiogidai, daug smagiau nei užrašus skaitinėti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mh, o ir kaltas nesijauti, kad etikečių neskaitai :)

      Panaikinti