2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Fotografijos kursai Briuselyje: Creatif Image

Paskutinės savaitės - nors persiplėšk - pilnos nepabaigtų darbų ir neįgyvendintų pažadų, kurie beatodairiškai graužia sąžinę ir neleidžia grįžti prie malonių užsiėmimų. Pavyzdžiui, kad ir fotografija. Kokia ironija! Pradėjau lankyti fotografijos kursus, o jau daugiau kaip dvi savaitės nė neturiu kada išsitraukti fotoaparato. Na, šį savaitgalį galėjau, bet su draugėm kalbėjomės iki užkimimo ir visiškos žodžių sausros. Tai kada gi fotografuoti? Žodžių ir jausmų neužfiksuosi. Na, gerai, galima, bet neapsakomai maloniau visame beatodairiškai dalyvauti, ar ne? Tačiau šįkart ne apie jausmus ir jų filosofiją, bet apie fotografijos kursus.


Joana surado ir mes tryse (Joana, Ramunė ir aš) užsirašėm į fotografo Michael'io Chia "Creatif Image" vedamus fotografijos kursus. Atvirai kalbant, fotografijos kursų Briusleyje - visa puokštė, tačiau pastarųjų privalumas - kursai ir kūrybinės dirbtuvės anglų kalba (o man dar ir kaimynystėje). Jau girdžiu Jus sakant, kad gi mokausi prancūzų klabą ir turėčiau pasirinkti savo naudai prancūziškus kursus. Gal ir galėčiau ar net turėčiau (būtų terminijos šokas ir iššūkis), bet gera kompanija dar svarbiau. Kaip Jurgos uošvis sako "Jei visi - tai visi".


Visos trys (kaip Michael'is titulavo - Lithuanian Mafia) pasirinkom Basic Photography Workshop, kuriuose aš dar kol kas daug naujo nesužinojau, bet užkamšiau suvokimo "kaip fotoaparatas veikia" spragas bei įsitikinau savo spėjimų ir intuicijos teisingumu :)


Trumpiau tariant, Michael'is, mano manymu, veda tikrai puikias dirbtuves, kuriose be gailesčio ardo savo senus fotoaparatus, prožektoriumi naršo po jų vidurius, aiškiai dėsto praktinius pagrindus ir formuoja teisingus fotografavimo įpročius (pvz., už neteisingai laikomą fotoaparatą nuo trečios pamokos įsigalioja 10 centų bauda, kaip Michael'is sako, jo būsimos pensijos fondui). Studijoje vyrauja jauki ir draugiška atmosfera, kvepia nuolatos burzgiančia aparatūra, karšta arbata ir šiek tiek Rytais.


Negaliu taip beatodairiškai sakyti, kad rekomenduoju, nes neišbandžiau kitų kursų, tačiau man, asmeniškai patinka. Gal net kažkiek šiek tiek (neformalumu) primena kažkada turėtą praktikumą pas Romą Juškelį, kuriame fotkinau su... muiline ir buvau visai neblogai įvertinta.


Kitus workshop'us, organizuojamus Creatif Images, rasite paspaudę šią nuorodą.

Kitos, mano pastebėtos fotografijos mokyklos bei fotokursai Briuselyje (žinoma, jų yra daugiau):

Bokeh Photography Club (kursai anglų kalba, bet jei susiformuotu 6-10 lietuviškai kalbančių žmonių grupė, kursai būtų dėstomi lietuvių kalba)
Bxart
Ecole de Photographie et de Techniques Visuelles de Agnès Varda
Les Photographes
Mieux-Photographier
Noorwest
Photo Contraste (Etterbeek'e)
Photo Itinèrances
SASASA
Trevor Waldron
XP4 Photographie

6 komentarai:

  1. As va fotografijos kursais Londone labai domiuosi. Vis ziurineju ir neprisiruosiu kur nors nueit. Noretusi i koki nors smagu workshopa. Bet negaliu issirinkti niekaip. Jauciu sulauksiu kokio zenklo, ar uzmatysiu kur netycia tai trenks man zaibas, kad reik eit. O kol kas tai online video ziuriu. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) tegu netrenkia žaibas - baisu būtų, nors į spaudą tai tikrai pakliūtum (gal net su fotke).

      Aš tai jei imčiau, tai imčiau savaitgalio ar vienos dienos workshopą - jie būna tokie kryptingesni, skirti vienam kokiam įgūdžiui tobulinti ar formuoti. Aišku, kassavaitiniai susitikimai smagūs tuom, kad sutinki naujų žmonių, gal net susibičiuliauji. Ir šiaip, ištęstiniai mokslai lengviau į galvą sulenda :)

      Panaikinti
  2. smagu kai 'lithuanian mafia' valdo, ane? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. beje man labai patinka foto, kur ta bobutė piktai nužiūri tą išmislą - lempą ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakai piktai? Hm... man tai atrodo, kad labiau nepatikliai ir įtariai ;) O kur Tavo foto? Kada pasidalinsi?

      Panaikinti