2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

BRAFA plius sušiai




















Šeštadienį drauge su Joana ir Tomu netikėtai paimprovizavom (šovė tokia kultūringa mintis besivartant rytinėje lovoje) ir aplankėm BRAFA'ą - Briuselio senienų ir taikomosios dailės mugę. Ėjom ne todėl, kad planavom įsigyti kokį safyrais apsodintą Cartier auskarą už daug pinigų, XVIII a. pabaigos tuometinės Lietuvos žemėlapį už 800 eurų ar nesvietiškai brangią septinto dešimtmečio sofutę (beje, mačiau ir vieną Picasą, bet man jis pasirodė per mažo formato, kad pirkti:]), bet labiau norėjom pažiūrėti, kas tai per reiškinys, šita mugė. Plepėdami šniukštinėjome kokių gėrybių turi prikupusios Belgijos, Prancūzijos, Šveicarijos, Rusijos, Vokietijos, Monako ir kitų šalių galerijos bei kolekcionieriai. Tad žvelgiant į šią mugę smalsuolio akimis, ji - puiki galimybė vienoje vietoje pamatyti tiek uždaroje rinkoje cirkuliuojančių kūrinių. Žinoma, nereikia būti naivaim ir tikėti, kad tai didelė seifuose, bankų saugyklose ir gerai fortifikuotose vilose saugomų meno kūrinių dalis. Tai mažiau nei ledkalnio viršūnė, bet vis tiek malonu ant jos pasėdėti ir pasvajotį, kurį paveikslą norėtum pasikabinti šalia darbo stalo :) O kadangi fotografuoti te buvo draudžiama - tiek ir to reportažo.


Foto pasiskolinau iš restorano tinklalapio






















Nuvarginti kultūros, gyvybinių jėgų pusiausvyrą atkūrėme japonų restorane "Ninja House". Senamiestyje įsikūręs restoranas siūlo baisiai gerą dalyką - 26 eurai ir valgai tiek, kiek nori, bet. Užsisakyti galima penkis kartus po tiek, kiek širdis geidžia - nuo šaltų iki karštų patiekalų, tačiau už nesuvalgytą maistą reikia... mokėti baudą: už nesuvalgytą nigirį ar makį, ar dar ką nors - 1 euras baudos, už karšto patiekalą - 2 eurai.

Meniu gana įvairus, gėrimai neįskaičiuoti, bet vienas desertas - ledų burbulas priklauso.

Aplinka gal nėra pati jaukiausia, tačiau kaip labai taikliai reziumavo Joana (palyginus su Kabuki), čia bent jau gali gauti tą maistą, kurio nori, o ne laukti traukinuko ir to, kas jame liko nuo stalo pardžioje sėdėjusių valgytojų.

Nindzių adresas: rue de la Vierge noire 16/24, 1000 Bruxelles.

Toks padrikas reportažas, bet apie du visai gerus dalykus :)

4 komentarai:

  1. Jau pastebėjau iš tavo įrašų, kad Briuselyje vyksta labai daug visokių meno seniejų ir naujienų mugių, expo ir panašiai, kuriose tikrai įdomu apsilankyti. Vis dar prisimenu vieną savaitgalį Briuselyje, kur varinėjom tavo nuorodų įkvėpti po visokius tokius renginius.

    O va apie baudas už nesuvalgytą maistą, čia tai geras, pirmą sykį girdžiu ir sakyčiau, vsiai geras dalykas (išskyrus tuos atvejus, jei būna neskaniai pagaminta...)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mh, tikrai nemažai (o kur dar visa eilė kino ir muzikos festivalių...) - tikriausiai miesto vieta ES daro savo. Nors čia ne Monakas ir ne kita baisiai turtinga šalis, vis gi šiokie tokie pinigų srautai čia irgi vaikšto :)

      Tos baudos, kaip rašoma jų meniu, skiriamos kovojant su maisto švaistymu. Bet tuo pačiu, matyt, kontroliuoja ir besaikį užsisakinėjimą bei palengvina virtuvės darbą.

      Panaikinti
  2. aha, ir tikrai gerai pagalvoji kiek sušių susimesi dar už apykaklės... pritariu tokioms baudoms ;) o tai neturint saiko kiaules paskui maitina...

    AtsakytiPanaikinti
  3. gerai, kad kiaulaitėms ko nors tektų, greičiau tik išmeta lauk ir visa ceremonija.

    AtsakytiPanaikinti