2012 m. lapkričio 27 d., antradienis

Išparduotuvės Briuselyje / Outlets in Brussels

Vis ruošiausi papasakoti apie savo mėgiamas išparduotuves, bet tokį buitišką įrašą atidėdavau tam laikui, kai jau nebeturėsiu apie ką rašyti. Mėnesiams bėgant ėmė atrodyti, kad vis tiek visi žino, kur tos išparduotuvės yra ir niekas apie jas net ir nešneka. Mat, kai ėmiau jas po truputį atradinėti, net buvo kažkaip nepatogu apie tai kam nors besigirt, nes dažniausias atsakymas į mano padžiūgavimus būdavo "tai jo, žinau aš tą išparduotuvę". C'mon, o tai kodėl man niekas nesakėt?!


O viskas prasidėjo nuo to, kad vasaros išpardavimų metu beveik atsitiktinai užsukau į DOD'ą, pro kurį iki tol jau buvau praėjusi gal kokių penkiasdešimt kartų. Viena ausimi apie šį išparduotuvių tinklą buvau girdėjus, nes buvusi bendradarbė Regina, klausė kito buvusio bendradarbio Laimono, kur ten ta išparduotuvė, kurioje visi perka gerus drabužius. Laimonas taip atsainiai, lyg šioji būtų koks sisiojantis berniukas, paaiškino, kad taigi, prie Madou. Na, tai ir mes susiruošėm tos Amerikos atrasti.


Šventa tiesa, DOD'o parduotuvėje galima nusipirkti viską - nuo kailiais apsiūto Valentino palto iki Calvin Klein apatinio trikotažo ir Clarks batų. O jei netyčia nepasiėmėte tinkamo dydžio maišelio DOD'e galėsite nusipirkti ir lagaminą. Vienintelis trūkumas - tai tikrai didelės parduotuvės (sakyčiau, britiškojo TK Maxx'o atitikmuo), kuriose reikia "dirbti" ir turėti nors lašą sėkmės.


Kainos? Kainos visokiausios, pvz., puspaltį galima nusipirkti už 100-150 Eur, tarkim kokio Tommy Hilfilger marškinėlius ar megztinį už plius-minus 15-50 Eur, Ralph Lauren'o švarką - taip pat už panašią kainą, ką nors už protingą kainą iš Olivier Strelli (pvz., aš vasarą už 10 pinigų nusipirkau šortus), River Woods ar Sinequanone, ar iš dar kokio kito daug garsesnio gamintojo (kurių pavadinimų aš nedovanotinai neprisimenu) pernykščių kolekcijų.


Dauguma Briuselio Dod'ų (atskiros parduotuvės moterims, vyrams ir vaikams) įsikūrę Chaussée de Louvain'o (metro stotelė "Madou") ir abipus rue du Bailli (tramvajų ir autobusų stotelė "Bailli". Šitų ir čia nepaminėtų adresus rasite pagal šią nuorodą.


Linksmiausia, kad stojus išpardavimų mėnuliui, DOD'as taip pat taiko maždaug 50% nuolaidas visoms prekėms. Parduotuvėse taip pat galima įsigyti ir lojalumo kortelę, kuri suteikia galimybę pasimėgauti papildoma 10, berods, procentų nuolaida ištisus metus.


Kita parduotuvė, sulaukusi mano simpatijų - DeGriff. Į ją užsukus supratau, kodėl moterys šitame mieste vis gi vaikšto dailiai apsiavusios, nors parduovėse gražių batų nėra. Cha! Štai tau ir atsakymas - DeGriff - "grandes marques - petits prix" ("žinomi vardai - mažos kainos"). Jei trumpai-drūtai - tai šiose parduotuvėse išparduodami nebrokuoti, tačiau atspalviu, užtrauktukų ornamentais ar dar kokia kita detale nuo bendros partijos besiskiriantys batai. Kaip ir įprastose parduotuvėse, taip ir čia, didžiausią pasirinkimą turi tos moterys (ir tie vyrai), kurie avi mažiausių numerių batus.

Briuselyje žinau dvi DeGriff parduotuves: chaussée de Louvain'o (maža) ir 49 rue Simonis (didelė).


Kitas batuotas atradimas - Outlet center Corbais miestelyje, keli kilometrai nuo Briuselio. Yra ten keli rūbeliai ir trys rankinės, bet esmė - batai. Atradom šią išparduotuvę visai netikėtai - bevažiuodami namo iš pasivaikščiojimo po vėjo malūnų sparnais. Užsukom - pirkom batus - patiko - rekomenduojam :)

Trečiadienį, penktadienį ir šeštadienį parduotuvė dirba nuo 10 iki 18.30, sekmadienį - nuo 11 iki 17.
Kainos? Normalios. Už nukainuotus batus kaip už naujus ;)
Adresas Grand Route 49, Corbais 1435.

Dar yra toks garažas, kurį savo tinklaraštyje aprašė Jaunė, tad aš nesikartosiu (juo labiau, kad ten ir nebuvau).

Na, o dabar Jūs galite pasidalinti, kur esate atradę kokią parankią išparduotuvę. Žinoma, jei negaila pasidalinti tokia žinia :)

4 komentarai:

  1. Ačiū, Rūta, už šią informaciją!!!
    Ir už visą kitą, kurią eandu tavo tinklaraštyje... Kiekvieną kartą atsidarau jį su sussidomėjimu: "o ką šiandien perskaitysiu? Ką į savo lankytinų vietų sąrašą galėsiu įtraukti? Kokių dar naudingų dalykų sužinosiu?". Tu - nereali! Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, Anonimiškasis, kad šis įrašas (ir kiti taip pat) Jums naudingas - maniau, kad tik man tos išparduotuvės buvo naujiena :) Tikiuosi, kad patirsite sėkmingų ir malonių atradimų šiose parduotuvėse ;)

    Ačiū už gražius palinkėjimus ;) reikės pasitempti, nes tiek daug po truputį prisikaupė, ko nespėju papasakoti. Savo eilės laukia įrašas apie kino teatrus, marionetes, kalėdines muges ir t.t. pažadu iki Kalėdų apsitvarkyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ruta, aciu,
    mano planuose buvo paieskoti daugiau parduotuviu nei dodas. O tu darba jau ir padarei, belieka tik pasinaudoti.
    Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika, Eugenija ;) džiaugiuosi, kad mano atrastos amerikos nėra jau visiška vakar dienos sala :) Jei užmatysi daugiau išparduotuvių - pasidalink šia neįkainojama informacija ;)

      Panaikinti