2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Binche karnavalas: antradienis, gilles ir apelsinai

Binche karnavalas. Gilles





















Nors sekmadienį vakare, po dienos, praleistos Binche karnavale, buvau gerokai nuvargus, baisiai tingėjau ir maniau, kad taip ir nepamatysiu įspūdingųjų Binche gilles (pavadinkime juos lietuviškai - žiliais), paraginta Vitalijos ir Lauryno, susigundžiau dar kartą traukiniu nudardėti šešiasdešimt kilometrų iki belgiškai ispaniškų-inkiškų eitynių.

Binche karnavalas. Gilles eina pietauti.






















Ir nė kiek nesigailiu. Priešingai, esu patenkinta dėl kelių dalykų: a) kad mačiau UNESCO'išką eiseną su fantastiškais kostiumais; b) kad negavau apelsinu į makaulę (nes juos miniai ir į minią mėtė eisenos dalyviai), kaip nutiko vienam kitam žioplinėtojui ir c) kad "Brasserie la binchoise" sušveičiau dubenėlį labai gardžios žirnelių sriubos su kumpiukais ir skrebučiais (potage Saint Germain).

Binche karnavalas. Pjero ir du gilles.





















Apie personažus ir eitynes išsamiai rašiau pirmame įraše apie Binche karnavalą, tad šįkart smarkiai neišsiplėsiu ir tik dalinuosi keliais pavykusiais kadrais.



































































Ir pabaigai - du filmuoti vaizdeliai iš karnavalo. Apelsinus mėtantys piemenukai...


...ir linguojančios gilles (žilių) kepurės.


2 komentarai:

  1. na, su tom pūkuotėm skrybėlėm tie gilliai atrodo kur kas geriau nei be jų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai jau taip :) čia kaip antytė ir gaigalas :) atrodo, kad tos pačios rūšies paukščiai, bet skiriasi kaip diena ir naktis. tai taip ir žiliai - užsideda savo karūnas ir jau praktiškai dangaus sparnuočiai :)

    AtsakytiPanaikinti