2014 m. sausio 15 d., trečiadienis

Antverpeno ChinaTown'as

Jei jau taip nuoširdžiau - tai toks ten town'as, verčiau reikėtų sakyti, kad China Street'as. Nes taip ir yra. Vienintelis oficialiais vartais prasidedantis kinų miestelis Belgijoje tėra viena gatvė su labai menkais satelitais gretimose gatvelėse (aišku yra visa azijietiška gatvė Briuselyje, bet be vartų ir be liūtų).

Nepaisant tokio mažumo, šioje gatvėje glaudžiasi net keletas azijietiškų maisto produktų ir indų prekybos centriukų, keletas mažų parduotuvėlių, restoranų bei užeigų. Taip pat - jei gerai prisimenu - net trys šventyklos-maldos namai, pora kelionių agentūrų, penki masažo ir medicinos kabinetai, kepykla ir pora rytietiškų kovos menų mokyklų.


Mes užsukę į tuo metu veikusį HK Palace buvom gausiai primaitinti (tikrai porcija skirta dalintis, o ne vienam sušlamšti). O tuomet visi puškėdami dar užsukom į vieną iš didesnių parduotuvių. Ir ten užkliuvom. Nežinau, ką su tuom darysim, bet šaldytuve guli maišelis lotosų šaknų ir tubelė durijano pastos. Kaip visada daug laiko praleidau porceliano skyriuje - na, gražu ir viskas. Tik gaila, niekaip neįsivaizduoju tų indų savo namuose. Už tai pagaliukų tai užsipirkom :)


Tikriausiai, kad verta čia apsilankyti tradicinių švenčių metu, kai ima šurmuliuoti Naujųjų metų ar Mėnulio šventės (rugsėjo vidurys) karnavalai.

Pasirodo, kad pirmieji kinai į Antverpeną atvyko apie 1920-1930 metus. Čia jie dirbo garlaivių kapitonais ir virėjais. Vėliau mieste duris atvėrė pirmieji kiniški restoranai. 2001 m. įėjimas į kvartalą buvo pažymėtas akmeninėmis liūtų skulptūromis, o 2010 metais iškilo ir puošnūs vartai.

China Town'as prasideda Van Wesenbekestraat, kur į praeivius spokso gatvę saugančios liūtų skulptūros. Kinų kvatalui taip pat priskiriamos De Koningplein, Van Arteveldestraat ir Van Schoonhovestraat.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą