2013 m. spalio 18 d., penktadienis

Oktoberfest Briuselyje

Vakar spėjau ne tik pasiklausyti Jono ir Vytauto šnekučiavimosi, bet ir sudalyvauti Oktoberfest'o bianalėje. Aš čia taip sau leidžiu pajuokauti, nes Oktoberfestas Briuselyje organizuojamas kas dveji metai. Tuomet Jourdan'o aišktėje išdygsta milžiniška, tačiau du kartus mažesnė nei Miunchene, balta palapinė iš kurios vakarais girdėti kažkas panašaus į "ein prosit, ein proooosit" ir "į sveikatą!" visomis europietiškomis kalbomis.


Mes savo masus smagiai kilnojome su Nerijaus kolegomis austrais ir bavarais ar šiaip šiaurės vokiečiais. Net italai ir tie prisijungė prie sunkiasvorių bokalų kilnojimo ir tuštinimo šventės. Dar gi mus pavaišino vokiška karkute, Miuncheno (Miunšėnų) veršienos dešrelėmis (mmmm, o kokios garstyčios prie jų buvo...) ir visu kalnu precelių.


Daugiau rašyti apie tą vakarą kaip ir nėra ką. Tik tai, kad alus upeliais tekėjo, alaus mėgėjai lipo dainuoti ant stalų ir suolų, kad nuo lubų varvėjo, kad skambėjo vokiškos "pramoginės" dainos, kad buvo... paprasčiausiai smagu :)  Oktoberfestų istorijos neperpasakosiu, geriau pasidalinsiu keliomis apyryškėmis fotogrfijomis (nes buvo karštą, nes buvo tamsu, nes viskas aplinkui drebėjo nuo dainuojančių ir plojančių alaus gėrėjų) - gal susigundysit ir Jūs. Šį savaitgalį arba už dviejų metų.








10 komentarų:

  1. Atėjau iki palapinės, radau kokius tai grėsmingai atrodančius men in black prie durų, ir pabijojau lįsti vidun :)
    O jei rimtai, tai ima jie kokį nors įėjimo mokestį?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei buvai trečiadienį arba ketvirtadienį - tai buvo tokie a la uždari vakarai, todėl ir men in black stovėjo. Kitomis dienomis, manau, kad nėra jokių įėjimo mokesčių. tik reikia laisvą vietą prie stalo susirasti :)

      Panaikinti
  2. Prisiminiau, kad kažkada, kai buvau jauna ir lankiau Vokietijoje besierazminančią draugę, pora jaunų vokietukų bandė mums padaryti įspūdį pasakodami, kiek jie tų didelių bokalų per Octoberfest'ą geba išgerti. :)

    AtsakytiPanaikinti