2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Buvo tokia diena, kai pradėjo snigti

Nelabai turiu ką pasakyti (apsimesiu, kad nežinau, jog tyla - auksas). Labiau noriu pasidalinti jau seniau užfiksuotais keliais vaizdais iš tos dienos, kai naktį pradėjo snigti. Nerijus pažadino mane anksti ryte - "sninga!". Ir tikrai, praplėšus akis pamačiau už lango betupiančias storas ir purias snaiges - net širdis suvirpėjo (man visada patikdavo žiemos pradžia, bet dar niekada taip smarkiai kaip šiais metais) - sninga!.. Dar miegojo visas mūsų rajonas, o tyliai ant medžių šakų ir žibintų augantys sniego kupsteliai priminė išblukusias sniegenas, kurios iš lėto slinkosi arčiau viena kitos ir beveik negirdimai čiurlėjo keistą ateinančios žiemos melodiją.


O po to atėjo diena. Žmonės ir šunys šlapiomis kojomis nutrepsėjo šaligatvius, automobiliai ištęžino gatveles ir nakties pasaka susipurvino... Sakytum - pasivaideno, bet tikrai ne. Žiūrėkit.





4 komentarai:

  1. vaikai atbėgo į virtuvę šaukdami: "mama, ar matei kiek sniego?!" Atsidarius užuolaidas sunku buvo patikėt ♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip ir matau :) Bet kai skaitau apie sniegus Lietuvoje - net nesitiki, kad gali būti toks šaltis ir tokios pūgos.

      Panaikinti
  2. Ir nebeliko to sniego... Tik lietus... O Lietuvoje - pusnys, pūgos, tikra šalta žiema. Noriu į Lietuvą! Noriu pamatyti žiemą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau ne tiek daug beliko, Anonimiškasis - tuoj visi migruosim į savo gimtas vietas. O jei sinoptikai nemeluoja - šventės bus snieguotos ir šaltos. Svarbu - šilti batai ir šilta kepurė ;)

      Panaikinti