2012 m. kovo 13 d., antradienis

Kovo 7-osios vakarienė "Les Brassins" arba pusdienis po "Breakfast at Tiffany's"























Nedidelis begiškos virtuvės restoranas "Les Brassins" mūsų dėmesį patraukė dar rudenį, kai saulėtą šeštadienį ieškojom namo, kuriame gimė Audry Hepburn. Taip taip, daug kas nustemba, kad "Pusryčių pas Tiffany's" žvaigždė gimė Briuselyje, Ixelles rajone. Visai netoli restorano, Keyenveld gatvėje, vos per dešimt fasadų, tebestovi tas pats namas, pažymėtas 48 numeriu.

Nors "Les Brassins" įsikūręs greta judraus ir gyvo Ixelles kvartalo, siauroje gatvelėje šviečia tik jo vitrinos. nežinodamas - neužsuksi. Staliukus rekomenduojama rezervuoti iš anksto, nes kitaip teks a) arba trypčioti prie durų, arba b) leistis į tolimesnes vakarienės paieškas. Kas ne visada yra baisiai malonu, kai gurgia pilvas ir lyg iš kibiro pyla lietus.


Maistas - toks daugiau mažiau naminis. Vidutinė antrojo patiekalo kaina - 15-17 eurų. Nedrįsčiau labai liaupsinti virtuvės šefo, nes vietomis jam (jai) dar reikėtų gerokai pasistengti. Mūsų kompanijos užsisakytai svogūnų sriubai (7 Eur), IMHO, truko dar kokių 20 minučių troškinimo ir druskos arba skonio sodrumo. Nerijus sakė, kad jam sriuba buvo "per daug svogūninė". Na, bet visi susrėbė svogūnienę išsijuosę.


























Antruosius patiekalus rinkomės įvairesnius. Saulė užsisakė tradicinius belgiškus mėsos kukulius (Boulettes sauce tomate, 12,5 Eur), Laurynas su Joana rafinuotai pasirinko anties krūtinėlę (Magret de canard sauce poivrade, 17,5 Eur), Tomas, Nerijus ir aš ragavome vyšniniame aluje troškintas triušio šlauneles (Lapin à la Kriek, 13/17 Eur). Nežinau, kaip kiti patiekalai, bet triušelio šlaunelės buvo tobulos... gerai ištroškintos, trapios ir kvapnios. Neblogai derėjo ir tradicinė belgiška bulvių košė, maišoma su įvairiomis virtomis daržovėmis arba dešros gabaliukais (stoemp). Na, ta košė man pasirodė šiek tiek per grubi ir stokojanti skonio. Lyg ir norėjosi ją paskaninti kokiais ryškesniais mairūno, čiobrelio lapeliais ar skiltele česnako. Bet čia gal mano išlepusio liežuvio įnoriai :)
























Patiekalų porcijos - nemažos, bet desertui ir puodeliui arbatos ar kavos - vietos pilveliuose pakako. Reikėjo matyt, kaip mūsų kompanija kryžmai ragavo vienas kito desertų ir patenkinta murkė. Nesu valgius skenesnių šokolado pusėsių (Mousse au chocolat Maison, 6 Eur) ... o Joanos apverstasis Tarte Tatin obuolių pyragas (6,5 Eur) išvis buvo tobulas.

Nepuoselėjant didelių mišelino lūkesčių - rekomenduoju užsukti.
Restorano adresas: 36 Rue Keyenveld, 1050 Bruxelles
Staliuką rezervuoti galima telefonu 02 512 69 99
Restorane atsiskaityti galima tik grynais, banko kortelės nepriimamos.
Klientai priimami nuo 12 iki vidurnakčio. Pietų metu "Les Brassins" siūlo dienos patiekalą už 9 eurus.



7 komentarai:

  1. O... aš turiu tokių maišelių arbatai, bet niekada nešovė galvon juos taip užrišti, kad arbata nebyrėtų. Reiks pasivogt šitą idėją :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiku, taip ir padaryk :) Kaip sakė Pikasas (jei neklystų) plagijuoja tik mėgėjai, genijai - vagia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Not at all :)

    KoLa, taigi, trečioje nuo apačios nuotraukoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hmm.... atrodo ir skamba visai skaniai! Reikes matyt apsilankyt kai vel grysim i bxl :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manyčiau, kad visai verta, ypač jei norisi paragauti tradicinio belgiško maisto :)

    AtsakytiPanaikinti