2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Woké - kūrybingas maistas



















Galerie de la Toison D'Or - viena iš mūsų mėgstamų prekybinių vietų. Gal net ne pati Galerie de la Toison D'Or, o visa Chaussée d'Ixelles, kurioje knibždėte knibžda prekybininkų ir pirkėjų. O Galerie de la Toison D'Or mūsų didaus prielankumo nusipelnė dėl dviejų dalykų - kino teatro UGC Toison d'Or ir Woké. Pastarąją užkandinę atradom visai neseniai, o užsukom belaukdami filmo "Rise of the planet of the apes" ("Beždžionių planetos sukilimas") pradžios.

Na, užkandinė, kaip užkandinė. Pradžioj prisipažinsiu, kad po bandymo pavalgyti Vilniuje įsikūrusioje "Wok to walk", buvau susidariusi labai nekokią nuomonę apie visokias wok viešojo maitinimo įstaigas. Žinoma, gal man tiesiog nepasisekė. Bet nepasisekė taip, kad savo "iš keptuvės į gatvę" dėžutę pilną makaronų su morkom, pievagrybiais ir svogūnais (nors meniu žadėjo visų septynių daržovių gamą) gana greitai pastačiau greta suoliuko Operos teatro skverelyje. Nutariau, kad aš nesu ant tiek alkana, kad valgyčiau makaronus su svogūnais, o kažkam gal gi toks daiktas pasirodys tikru delikatesu. Todėl net nereikia ir sakyti, kad šitas (ar šita) Woké mane nustebino. Ir ne tik maisto kokybe, bet ir išradingu meniu, kurio koncepcija gana paprasta - "Sukurk - mes pagaminsim!".



















Savo atradimą darėm rugpjūtį, kai ir Briuselis ir Woké buvo beveik pustuščiai, todėl galėjom ilgiau, niekieno neraginami, lyg kokie kompiuteriniai beraščiai ar idant silpnaregiai, pastovėti subedęs nosis į monitorius ir neskubėdami susipažinti su maisto užsakymo tvarka. O ji štai tokia: kompiuterio ekrane pasirenki ryžius arba makaronus. Antru žingsniu prie jų pridedi norimas daržoves (morkas, sojų daigus ir pan.), trečiu - vieną ar kelis mėsos, žuvies arba jūros gėrybių priedus, ketvirtuoju - išsirenki vieną iš šešių padažų, penktuoju - siunti savo užsakymą virtuvei. Išsivynioja čekiukas, su kuriuo keliauji iki kasos, susimoki ir antrame užkandinės aukšte atsiimi savo sukurtą wok patieką. Pats paprasčiausias wok kratinys iš makaronų ir daržovių kainuoja 4,90 Eur. Su apetitu, žinoma, auga ir kaina.

Jei nesinori wok, galima paragauti anų karštų užkandžių - įvairiausių pavasario ritinėlių, garintų koldūnų ir pan., kuriuos gali pats pasirinkti nuo užkandžių baro. Keturių vienetų rinkinukas kainuoja 3,10, aštuonių - 6,10, o dvylikos - 8,50 Eur.

Kas patiko dar, tai - kava ir arbata, kurios puodelis tekainuoja viso labo 1 eurą. Voila. Tiesa, iš visokių ananasų, kivių, bananų ir kitų labai sveikatai naudingų vaisių galima susikurti ir švelnutį vaisių kokteilį. Mažas švelnutis kainuoja nuo 3,20 Eur.

Ko dar nepasakiau - tai labai smagi užkandinės aplinka. Tokia džiungliška. Žalios-žalsvos gyvybingos sienos, platūs ilgi stalai, ryškiaspalvės kėdės ir minštasuoliai. Puiki vieta atsikvėpti (arba prisikvėpti) belaukiant kino arba tada, kai pirkimas užknisa juodai (būna gi ir taip).

2 komentarai:

  1. Žinok, tikrai fainai ;) Aš vakar berašydama prisiminiau, savo wok kūrybą ir kokia ji buvo nebloga ir... užsimaniau į kiną ;)

    AtsakytiPanaikinti