2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Kur Briuselyje mokytis prancūzų kalbos?



















Jei planuojate apsigyventi Briuseyje ir manote, kad anglų kalba yra numeris vienas visame pasaulyje ir Jums daugiau nereikia jokių kitokių kalbų, tuomet galiu pražiuginti, kad čia, Briuselyje, tikrai galima išgyventi ir be prancūzų kalbos. Užteks, kad iš pardavėjų išmoksite "merci" ir "bonjour". Jei šiek tiek pasistengsite - su laiku įsisavinsite ir "pardon" bei "s'il vous plait". Viskas, daugiau neverta varginti galvos ir liežuvio.

O jei manote, kad dar viena užsienio kalba nepamaišys, o supermarketo savitarnos kasą norėsit iškeisti į turgelius ir butikus - tuomet Briuselis puiki vieta mokytis prancūzų kalbos. Tikriausiai antra pagal gerumą po Paryžiaus :) Ir nors Briuselis įsikūręs Flamandiškos Belgijos dalyje, čia dažniau išgirsite kalbant prancūziškai, nei olandiškai. Na, bent jau ten, kur lankytis tenka man. Žinoma, su savais tarimo ir kartais gramatikos niuansais. O daug čia nevyniojant į vatą, štai Jums sąrašiukas viečikių, kur galima mokytis prancūzų kalbos (kad jau viena pažįstama vyresnio amžiaus olandė paprašė):

- AAA Europa Language School
Šnekamosios prancūzų kalbos kursai vyksa kasdien, du kartus per savaitę arba savaitgaliais. Mokomasi mažose (iki šešių studentų) grupėse, organizuojami individualūs kursai pagal Tailor'o metodus (kaip beveik ir visur kitur). Taip pat vyksta anglų, olandų, rusų, švedų, lenkų, kinų, kroatų ir kitų Europos kalbų kursai.

- Active Languae School
Prancūzų ir kitų Europos kalbų kursai. Taip pat vyksta arbų ir kinų kalbs kursai. Orientuojamasi į šnekamąją kalbą.

- Alliance Francais de Bruxelles-Europe
Prancūzų kalbos kursai vyksta kasdiens (intensyvūs kursai), du arba tris kartus per savaitę, savaitgaliais. Organizuojami šnekamosios ir rašytinės kalbos kursai. Taip pat - nuotoliniai kalbos mokymosi užsiėmimai. Čia mokausi pati, tad galiu pasakyti, kad, mano akimis, patogu tai, kad kursai vyksta pagal tą pačią metodiką, naudojami tie patys vadovėliai kaip ir Prancūzų kultūros centre Vilniuje (dabartinis Prancūzų institutas). Todėl, jei mokėtės ten ir patiko, tai galite drąsiai tęsti čia.

Norint užsiregistruoti - reikia atlikti testą (vietoje arba namuose).
Išduoti kalbos pažymėjimai galioja visame pasaulyje (;) ).

- Amira Language School
Intensyvūs arba vakariniai prancūzų kalbos kursai vyksta mažose grupėse grupėse. Taip pat mokoma anglų, olandų, vokiečių, italų ir ispanų kalbų.

- Berliz
Tikriausiai šį pavadinimą teko matyti ant pačių įvairiausių kalbos mokymosi leidinių - pokalbių kygelių, žodynėlių ir žodynų. Mokykoje organizuojami pačių įvairiausių kalbų kursai, siūlomos pačios įvairiosios programos - intensyvūs, individualūs kursai ir užsiėmimai grupėje.

- Call international
Čia vyksta bendrinės ir verslo kalbos kursai grupėse, inividualiai, nuotoliniu būdu ir pan. Mokoma prancūzų bei kitų Europos kalbų, taip pat kinų, japonų ir arabų.

- CCLM - Communal school
 Mokoma prancūzų, olandų, anglų, ispanų ir italų kalbų. Organizuojami specialybinės kalbos kursai. Vakarais - pokalbių klasės.

- Centre d'Etude du Francais
Prancūzų kalbos moko intensyviuose seminaruose, savaitaliniuose kursuose, individualiuose užsiėmimuose arba grupėse.

- Ceran Lingua International
Prancūzų, anglų, olandų, vokiečių, ispanų, italų, portugalų, rusų, arabų, kinų ir japonų kalbų kursai.

- CLL Language Centres (in UCL)
Siūlomi 31 kabos kursai studentams, grupėms ir verslo klientams. Studijos vyksta Briuselyje, Woluwe, Liovene, Namure, Vervierse, Tournai.

- Communication Claire 
Prancūzų, anglų ir ispanų kalbos prie puodelio kavos, skaitant knygas, žaidžiant stalo žaidimus ir diskutuojant Skype, el. paštu, MSN ir Twitter.

- CVO VUB 
Prancūzų, olandų, anglų, vokiečių, italų ir ispanų kalbų kursai VUB universitete.

- CVO Tervuren-Hoeilaart
Rugsėjo ir sausio mėnesiais startuojantys prancūzų, olandų, anglų, ispanų ir italų kursai.

- CVO Meise-Jette
Prancūzų ir dar 11 kalbų kursai įprastinėse grupėse bei nuotoliniu būdu.

Yra, žinoma, ir daugiau tų kursų ir mokytojų. Norint, galima susirasti vadinamuosius kalbos mainų partnerius. Pavyzdžiui, Jūs prancūzą mokote lietuvių, o jis Jus - prancūzų kalbos. Voila.

12 komentarų:

  1. vau! tikra enciklopedija! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kalbos mainu partneriai pats geriausias dalykas!

    Progresas garantuotas, svarbu tik, kad zmona nesuzinotu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vakarinės kalbos grupės irgi :)))))

    O dėl partnerių, tai tikra tiesa. Yra toks posakis, kad nepaturėjęs burnoje svetimo liežuvio - kalbos neišmoksi :))))

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kokios kainos siu kursu? (:

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai įvairios. Galiu plačiau pakomentuoti tik Alliance Francais de Bruxelles-Europe, nes čia mokausi. Ekstensyvūs kursai (2 k.(4 val.)/sav.) kainuoja 303 Eur už lygį (12 sav.); pusiau intensyvūs (3 k.(7,3 arba 9 val.)/sav.) - 404 303 Eur už lygį (2 mėn.) intensyvūs - 393/438 Eur už lygį (priklausomai nuo lygio). Vienam lygiui skiriama 60 valandų. Galima mokėti už vieną mėnesį arba už visą kursą (lygį). Mokant už visą lygį iškart - taikoma dešimties procentų nuolaida. Išsamesnę kainų ir valandų lentelę turėtumėte rasti jų puslapyje.

    Dar domėjausi Amira Language School organizuojamais kursais, tai jie man pasirodė brangesni. O kitų mokyklų siūlomais kursais labai domėjausi, tad negaliu ir komentuoti, bet, manau, kad kainos turėtų būti daugiau mažiau panašios ir tb skelbiamos jų puslapiuose :)

    Dar vienas Allianco privalumas, mano nuomone, kad čia studijuoti galima pradėti kiekvieno mėnesio pradžioje (nereikia laukti sausio arba rugsėjo pradžios). Tik bėda, kad čia studijuoja daug žmonių, tad vieta grupėje gali atsirasti iškart arba tik po mėnesio ar dviejų.

    Dar yra komūnų organizuojami kalbos kursai. Pamokos vyksta du kartus per savaitę. Mokslai trunka keturis mėnesius ir kainuoja tikrai pigiai - apie 100 eurų. Bet gal šiuos kursus galėtų plačiau pakomentuoti Ramunė :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oj, kaip įdomu! ar galėtumėt daugiau papasakoti apie komunų kursus???

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mielai papasakočiau, bet nelabai ką ir žinau. Tik, tiek, kad komunos gyventojams (komunistams :)...) šie kursai kainuoja maždaug šimtas eurų (ai, jau rašiau), mokomasi kiek didesnėse grupėse, bet jos, kaip girdėjau, šiek tiek nubyra.

    Paprašysiu bičiulės, kad papasakotų apie šiuos kursus plačiau.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėkui dėkui, lauksim daugiau apie komunistus frankofonus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiek suprantu apie tuos komunu kursus, info galima gauti pacioje komunoje. Reikia buti joje uzsiregistravus. Vo vienas semestras kainuoja apie 100 Eur.

      Panaikinti
  9. o gal yra prancuzu kalbos kursai paaugliui ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena, negaleciau tiksliai atsakyti, nes niekada tuo nesidomejau, bet esu tikra, kad yra organizuojami ir kalbu kursai vaikams bei paaugliams. Pabandykite pasiteirauti kurioje nors is kalbu mokyklu. Sekmes!

      Panaikinti