2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

Chicounou - dar viena gera vieta užkąsti

Rytietišką tapinę "Chicounou" atradome su Pranu, kai kitą dieną po kelionės Mozelio slėniu pajutom miestietiškų malonumų šauksmą - taurės vyno ir skanaus maisto. Ir taip, vedami žemiškų poreikių ir nuojautos užsukom į gretimoj sankryžoj neseniai atsidariusį "Chicounou". Jauno šefo Georges Baghdi Sar įkurtas užkandžių baras kvepia šviežia mediena, skalsia duona ir geru maistu. Tokiu... sąžiningu.




Prieš atverdamas nuosavos užkandinės duris, Georges stažavosi garsiojo "Comme chez Soi" ir "Château de Namur" restoranuose, antrojo šefo pareigas ėjo vienoje Saint Tropez užkandinėje. Grįžęs į Briuselį, Georgas dirbo savo mamos ir močiutės Libano - Sirijos virtuvės restoranėlyje, vėliau įkūrė savo bio sumuštinių barą "BEO Original", o paskatintas draugų - ir "Chicounou".


Užkandinėje visi patiekalai ruošiami čia ir dabar. Pridurčiau, kad džiovintą jautieną ir sūrius taip pat ruošia pats Georges su savo mama ir močiute. Tradicinę ir ekologišką duoną tapinei kepa Joao Martins kepykla "Le bon pain". Ir manyčiau, kad tai liuksiškas pasirinkimas, o valgytojams galimybė prisiminti teisingos duonos skonį. Tokį... sąžiningą.




Kitas dalykas, kuris man patinka Georges tapinėje - kainos ir tikrai aukšta maisto produktų kopybė - labai tikiuosi, kad šie du dalykai "Chicounou" nepasikeis. Ir vynas patinka. Tegu vyno žinovai ir sakys, kad labai mažas pasirinkimas ir tik prancūziški. O man tai patinka, kad visi vyno buteliai po 17,50 Eur.

Tiesa, staliuką čia geriau rezervuoti prieš vieną-dvi dienas.


6 komentarai:

  1. iš foto tai nors liežuvį žiūrėdamas nuryk... ;))) reik gal kada ir nueit prie progos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet tai kaip skaniai viskas atrodo! Ir dar netgi - tikra! Labai vilioja, labai... Tikras maistas, tikra duona...Mmmmm..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skanu ir buvo, ne tik, kad atrodė :) esu tikra, kad Jūsų derlingoj Olandijoje taip pat yra geras tuzinas tobulų užkandinių ;)

      Panaikinti
  3. "A place next door" , kurios nezinojau :)
    Taip skaniai skaitesi straipsnelis, kad iskart itraukiu i lankytinu vietu saraso virsune ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Trauk trauk, Jazzile ;) Kai apsilankysi - brūkštelk, ar patiko.

      Panaikinti