2013 m. birželio 27 d., ketvirtadienis

Apie Belgijos virtuvę

Praeitą savaitę smagiai paplepėjom su Renata iš tinklaraščio "Sezoninė virtuvė": apie Belgiją, Belgijos regionus, jų virtuvę, turgelius ir sezonines daržoves. Daug smulkmenų dar liko nepapasakota, galbūt kiek vėliau jos sulips į naują įrašą (ar straipsnį), o dabar visus, kuriems įdomūs gastronominiai dalykai, kviečiu užsukti į "Sezoninę virtuvę". Smagaus skaitymo! 

6 komentarai:

  1. Labai "skanus" straipnelis. Net patikėti negaliu, skaitydama apie gurmanišką belgų virtuvę, kai tuo tarpu už kelių šimtų kilometrų - virtos morkos, virtos bulvės ir mėsos butaforija :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasa, galbūt nėra taip blogai? Galbūt čia tik kasdienė olandiška virtuvė? Juk turėtų jie daug žuvies ir jūros turtų valgyti - net pas mus iš Zelandijos važa midijas ir austres. O ir Wikipedia sako, kad valgo jie ir dešras visokias, ir jūros liežuvius, ir dar gi saldumynus :) http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_cuisine

      Panaikinti
    2. Matai, aš gyvenu Šiaurinėje protestantiškoje Olandijoje, kur skaniai valgyti - nuodėmė :D Gal todėl ;) O mano vietiniam supermarkete, tai net lašišos sunkiai rasi, nekalbu apie visas kitas žuvis, krevetes. Šiek tiek yra tik šaldytos žuvies. Pati neseniai eilinį kartą stebėjausi, kaip taip gali būti, kad jūrinė valstybė, o žuvies - nerasta. Tiesa, būna turgeliai, kur pardavinėja šviežią žuvį, tiesa, mėsos nemačiau, bet yra "butcher" parduotuvėlės, iki jų dar nenuėjau.
      Aš gal daugiau lyginu supermarketų pasirinkimą. Nors esam kaimynės, bet Belgija nuo Olandijos oi, kaip skiriasi ;) Ir nesakau, kad čia nieko nėra, yra, tik visa tai nėra ranka (ir pinigine) lengvai pasiekiama.

      Panaikinti
    3. O Wiki teisi tol, kol nebuvau Olandijoje :D

      Panaikinti
    4. Nu tai bliūdesys tada... Mūsų vietiniuose prekybos centruose (pvz., Delhaize, kuris gal būtų kaip lietuviška IKI arba Carefour - a la Maxima) visuomet galima rinktis iš galybės mėsų, žuvų, daržovių. Tikrai negaliu skųstis - geriau nei Lietuvoje. Kaip jau pasakojau interviu, rudenį atsiranda ir žvėrienos. Trumpiau tariant, džiaugiuosi, kad Belgija katalikiška šalis :))))))))

      O dėl piniginės skausmo ūkininkų turgeliuose - suprantu. Šieji ir pas mus tokie, kad pradedi protestantiškai mąstyti apie maistą ir porcijų dydį :)

      Panaikinti
    5. Čia tokių kaip mūsų IKI, MAXIMA ir kt net kvapo nėra. Ne tik mano kaimelyje. Pro mėsos skyrių praeini net nepastebėjęs - viskas jau supakuota, stovi šaldytuvuose, taip kad net tokio skyriaus kaip "Šviežia mėsa" - nėra.

      Panaikinti